Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions 2015
Els Països Catalans castiguen electoralment el PP

Ni amb els vots del Ciudadanos, el PP no pot governar ni a les Illes ni al Païs Valencià. A Catalunya, s'ensorra en les eleccions municipals en relació a les del 2011.

25/05/2015 Política

En les eleccions als Parlaments autonòmics de les Illes i el Païs Valencià, el PP ha obtingut el pitjor resultat de la història. Pel que fa a les Illes, dels 35 diputats només en conserva 20. Per contra l'esquerra aconsegueix uns resultats històrics, destacant la pujada de MÉS fins als 9 diputats i l'entrada de Podemos amb 10 diputats.

El PP de Bauzá empitjora gairebé 18 punts els resultats de 2011, però també més de sis els seus pitjors fins ara, el 35,21% que sota la marca d'Aliança Popular obtingué en els primers comicis de l'any 1983. Cañellas incrementà en les següents convocatòries els suports de fins al 37,22%, i el 1991, fent coalició amb UM, assolí fins al 47,82%. Des de llavors, amb Cañellas i després amb Matas, el PP balear s'havia situat sempre en un suport entre el 44 i el 46% dels vots. Fa quatre anys Bauzá mantingué el sòl electoral dels populars en un 46,36%, que li donà un rèdit excepcional en diputats, però després de la seva gestió ha enfonsat aquest sòl electoral per sota del 30%., segons informa de dBalears

Amb una participació pràcticament calcada, Bauzá ha perdut prop de 75.000 vots. Una sagnia a totes les Illes, però de manera especial a Mallorca, on al PP se li'n van més de 60.000 i prop de 19 punts. Una desfeta que ha fet que l'esquerra, entre el PSIB, MÉS, Podem i Gent per Formentera, assoleixi per primera vegada la majoria en el Parlament amb 34 escons, sense necessitar cap altre suport frontissa per articular una majoria al PP balear. Aquestes forces han obtingut entre elles el 47,92% del vots, gairebé 20 punts més que els populars. Fins ara, sense Podem, les forces d'esquerra just representaven el 33,5% dels sufragis.

Adéu a 20 anys de govern del PP al País Valencià

El diputats  de Compromís que ha tingut 13 més que a les passades eleccions (19), més el 13 de Podem que ha entrat per primera vegada al Parlament i afegint el 23 del PSPV, que n'ha perdut 10. Aquestes formacions podrien impedir un nou govern del PP, ja que n'ha perdut 24 i amb el 13 de Ciudadanos no té prou per formar govern. S'acabarien així, 20 anys de govern del PP.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid