Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
"Juntes Sense Por" denuncien l'obertura d'expedients sancionadors als assistents a la manifestació "Contra la llei mordassa"

Anuncien mobilitzacions fins que no s'arxiven absolutòriament "tots els expedients oberts contra el nostre moviment"

21/05/2015 Drets i Llibertats

L'assemblea de col·lectius socials «Juntes Sense Por» han denunciat, aquest dimecres en roda de premsa a València, l'obertura d'expedients sancionadors cap a persones assistents a la manifestació contra la llei mordassa i els muntatges policials celebrada pels carrers de València el passat 19 de febrer per manifestació il·legal.

L'assemble ha recordat que la manifestació va estar convocada de forma pública, mitjançant una roda de premsa, per més d'una quarantena d'organitzacions socials. D'aquesta manera,  denunciaven una mesura que els hi semblava del tot dictatorial com és el fet de sancionar aquelles "mostres de llibertat d'expressió no comunicades a les institucions públiques i administratives". Tot i aquesta resposta desobedient, consideren que en cap moment s'ha amagat l'autoria de la manifestació, si no més bé s'ha donat la cara i s'ha reivindicat en nom de totes les organitzacions convocants i signants del manifest convocant, mai a nivell personal, sempre col·lectiu.

En canvi, són a nivell personal que s'estan començant a rebre notificacions administratives de delegació de govern espanyol a València informant de l'inici dels expedients sancionadors econòmics, amb multes de 300 a 6000€ per persona. Tot i l'intent de criminalització cap al nostre moviment, no se'ns denuncia per les accions desobedients fetes a la manifestació ni per cap altre fet semblant. "Se'ns reprimeix pel simple fet d'assistir a una manifestació pública i de desobediència civil i col·lectiva! Com als pitjors anys del franquisme i posfranquisme, es persegueix eixir al carrer i expressar la nostra veu", afegeixen 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid