Contractació pública
Caps de llista signen el "Compromís de les Escales"

Es comprometen a suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública amb Movistar i qualsevol altra empresa que no garanteixi condicions dignes de treball al seu personal tant directe com subcontractat

19/05/2015 Drets i Llibertats

Cap les 13.30h,  han comparegut en roda de premsa diversos caps de llista de candidatures municipals de Barcelona, Badalona i Cornellà al costat del comitè de vaga de les contrates i subcontrates de Movistar.

Ada Colau (Barcelona en Comú), Maria José Lecha (CUP Capgirem Barcelona), Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) i Vidal Aragonés (Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà) han signat el Compromís de les escales, així com Alfred Bosch (ERC), que en no poder estar present a la roda de premsa, l'ha signat poc abans.

El negoci de la licitació i contractació pública

Les persones signants reconeixen la capacitat de generació d’activitat econòmica per part de l’administració a través de la contractació pública mitjançant contractes milionaris amb empreses privades, i amb aquesta, la capacitat d’incidir en les condicions de treball de les persones que indirectament treballen per les administracions publiques.

Les condicions laborals i successives subcontractacions a les quals es veu sotmès el personal d’aquestes empreses són esclavitzants, d’extrema precarietat i, sovint, invisibles i en contínua degradació. És el cas –entre d’altres- de Movistar, les seves filials, contrates i subcontrates.

El Compromís de les Escales: 40 hores, 2 dies, sou digne.

El text compromet als i les caps de llista signants a “Suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni qualsevol altra empresa que no garanteixi que TOT el personal (directe o subcontractat) que intervé en la prestació de servei o subministrament: Tinguin una jornada màxima de 40 hores setmanals i 2 dies de descans
Se’ls retribueixi amb un salari digne i es garanteixi el mateix salari per a un mateix tipus de feina”.

Emplaçament a la resta de candidatures de Catalunya i la resta de l’Estat

El compromís avui presentat és extensible a la resta de candidatures de Catalunya i resta de l’Estat i se les emplaça a sumar-s’hi públicament i a signar-lo. Per aquest motiu s’ha habilitat un formulari per poder fer efectiva la signatura de totes les candidatures a les alcaldies.

Suport de diputats i formacions

Arcadi Oliveras (Procés constituent), Joan Tardà (ERC), Joan Josep Nuet (Euia) i Quim Arrufat (CUP) han estat presents a la presentació del Compromís de les Escales i també s'han compromès a fer extensible aquest acord arreu del territori i al conjunt de les seves formacions polítiques. D'aquesta manera han donat suport explícit al col·lectiu de vaguistes de les contrates i subcontrates de Movistar.