Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"A les Illes s'ha votat més en clau de responsabilitat per arruixar la política nefasta del PP que per raons partidistes"

Allò de què tant passàvem pena, quina translació política electoral obtendria la lluita contra la política del PP d'aquests darrers quatre anys, la dels vaguistes de fam en defensa de la llengua i l'educació, les mobilitzacions i vagues de l'Assemblea de Docents i col·lectiu educatiu en general, lluites sindicals, de les associacions com l'Obra Cultural Balear, el GOB, Plataformes en defensa del territori, col·lectius organitzats als pobles, la lluita institucional de l'oposició, la resistència contra els desnonaments, la mobilització de gent arreu de pobles i barriades, persones detingudes, jutjades i castigades per la seva lluita al carrer... ha quedat aclarit en el nou panorama polític resultant de les eleccions del passat 24 de maig: per primera vegada en la història recent de la democràcia a les Illes, l'esquerra, PSIB (PSOE), MÉS i PODEMOS, han obtingut uns resultats que els permeten gestionar el Govern autonòmic i cadascun dels diferents Consells de les Illes, així com Palma, Maó, Eivissa, Ciutadella, i potser Inca i Manacor.

Probablement la gran lliçó a aprendre és que una lluita popular ben organitzada pot sotragar la història política d'un país. Perquè ningú pot dubtar que sense aquesta lluita els resultats no haguessin estat els mateixos. Si bé és cert que la davallada electoral del PP s'ha assolit arreu de l'estat, és al País Valencià i després a les Illes on el fracàs ha estat més sorprenent i estrepitós.

Escalivats de tants anys de fracassos electorals, ningú pot negar que no s'esperaven uns resultats tan contundents. Si bé els reptes són difícils, l'escenari que s'obre és enormement esperançador. La sacsejada no s'ha produït tan sols en la traducció electoral de la voluntat política de la gent que ha anat a votar, sinó en la consciència d'assumir un protagonisme polític com ciutadans responsables amb els que s'haurà de comptar en tot moment, no només per a les comptesses electorals.

Probablement s'ha votat molt més en clau de responsabilitat per arruixar la política nefasta del PP que per raons partidistes. El poble ha imposat una unitat d'acció a l'esquerra, ja que qui més vots ha obtingut, el PSIB-PSOE, n'ha perdut també molts i es situa en una posició de no gaire avantatge en nombres absoluts de vots a les altres dues opcions, aquestes sí clarament guanyadores, MES i PODEMOS. Per tant allò que clarament s'ha encomanat als partits polítics d'esquerra a les Illes, és una unitat d''acció en una pràctica política que no ha de tenir por, o se l'ha de llevar de damunt, tal com ha fet el poble durant aquests darrers quatre anys enfront-se al PP i al seu aparell policial i judicial.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid