Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25 d'Abril
Poble Lliure participa per primer cop a la diada de País Valencià i inaugura una seu a València
28/04/2015 Política

El passat dissabte 25 d’abril, Poble Lliure, la nova de l’esquerra independentista va participar, per primera vegada, de la diada nacional del País Valencià en la que es va inaugurar la nova seu de la organització a València.

La programació per aquesta diada històrica va començar el divendres 24 amb la xerrada “Pel Dret a Decidir dels Pobles” organitzada per la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià que va comptar amb la participació de representants de Bildu, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), la Intersindical (IV, IAC, STEI) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Així mateix, la plataforma de Joves pel Dret a Decidir va dur a terme al matí següent un acte en el mateix format i contingut encarat al jovent on van participar membres de les joventuts de EUiA, del CUT-BAI Andalucía, Renaix, ANJI, JERC, Isca! i BNG.

Després d’aquest primer acte, al migdia, va tenir lloc el dinar organitzat per Poble Lliure en motiu de la inauguració del casal “Espai Basset”, nou local nacional de la organització a Valencia. El dinar va ser un èxit i va encabir a quasi 200 persones vingudes de tots els racons dels Països Catalans i d’altres territoris en una jornada marcada per la il·lusió, els retrobaments i l’emoció de tot projecte que fa un salt qualitatiu i quantitatiu endavant.

Un cop acabats de dinar, va començar a les 16.00 de la tarda l’acte polític d’inauguració de la seu i la signatura de la “Declaració de València”, un compromís de lluita per la sobirania dels pobles i de defensa del dret a l’autodeterminació, contra les agressions de l’imperialisme, per a construir una alternativa global al capitalisme, fonamentada en la justícia social i la llibertat de totes les nacions.

L’acte va estar presentat per Roger Castellanos, responsable d’internacional de la organització, i va començar amb la intervencions de Toni Terrones, militant de la CUP València, qui va celebrar el salt qualitatiu de la formació al País Valencià que aquest any compta amb dues candidatures al territori per a les municipals. Seguidament, Carles Castellanos, militant històric de l’independentisme popular català, va fer èmfasi en la necessitat de l’existència d’una organització estratègica com és Poble Lliure i va destacar els èxits derivats de la capacitat d’anàlisi de les organitzacions precedents.

Un cop finalitzats els parlaments, la portaveu nacional de Poble Lliure, Maria Corrales, va procedir a llegir la Declaració de València i van començar les intervencions dels representants de les nou organitzacions revolucionàries que van signar el document. D’aquesta manera, van intervenir de forma presencial Fayez Badawi, representant del secretariat internacional del Front Popular d’Alliberament de Palestina, Jesús Valera, representat del Comando Hugo Chávez Frías i militant del PSUV, José Vicente, responsable internacional del Movemento Galego ao Socialismo i André Abal, representant de la Unión do Poblo Galego. Així mateix, van excusar la seva absència enviant una salutació Sortu, Primera Linha i l’Scotish Socialist Party.

L’acte el va clausurar el portaveu nacional de Poble Lliure, Toni Infante, que va fer un emotiu discurs recordant la història de l’independentisme al País Valencià i va fer èmfasi en que Poble Lliure va néixer per fer la revolució, i que, avui dia, la revolució passa “indubtablement” per la independència. Finalment, es va procedir a cantar la internacional i la muixeranga.

Un cop acabat l’acte, Poble Lliure va participar de la manifestació unitària de la diada al bloc de la Plataforma pel Dret a Decidir sota el lema “País Valencià pel Dret a Decidir” que va comptar amb milers de persones essent una de les més multitudinàries de la història i posant de manifest la dignitat del poble valencià en un any crucial pel canvi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid