Escola Valenciana
Més de 85.000 personas exigeixen un canvi en política lingüística i educativa al País Valencià

"Estem a un mes de les eleccions autonòmiques i municipals i aquest diumenge, a les cinc festes pel valencià que s'han celebrat simultàniament, els valencians i les valencianes hem dit que cal un canvi en política lingüística i educativa"

26/04/2015 Llengua

La Trobada de Secundària i Batxillerat de l’Alacantí, amb 3.000 estudiants d’instituts, va obrir el cap de setmana que ha aglutinat un major nombre de Trobades d’Escoles en Valencià al llarg de les nostres comarques. Ahir va ser el torn de les Trobades de la Costera a Xàtiva, amb més de 15.000 persones i de les Valls del Vinalopó a Petrer amb unes 8.000.

Hui s'han donat cita més de 59.000 alumnes, pares i mares, professorat i un ampli teixit social a les cinc Trobades d'Escoles en Valencià que s'han organitzat al barri de Russafa de València, Godella, l'Eliana, El Campello i Morella.

"Estem a un mes de les eleccions autonòmiques i municipals i aquest diumenge, a les cinc festes pel valencià que s'han celebrat simultàniament, els valencians i les valencianes hem dit que cal un canvi en política lingüística i educativa. La ciutadania ha dit que s'ha de potenciar l'escola pública, que cal dotar de recursos humans i materials les escoles, que és imprescindible una Llei Educativa Valenciana i que es desenvolupe la Llei d'ús i Ensenyament del Valencià. El Model de l'escola que volem està a les taules dels partits polítics, dels futurs governants que han de respondre davant la societat", ha declarat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.