Alliberament Nacional
Maniobres de signe electoralista al si de l’ANC
29/04/2015 Política

Un grup de pressió capitanejat pel polític Pere Pugès vol incidir des de fora del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en l’elecció de la presidència de l’entitat i aspira també a col·locar algun personatge a les eleccions del 27 de setembre, segons informa El Punt Avui de dimarts 28 d’abril de 2015.

Hi ha un cert malestar al si de l’ANC en saber-se la notícia d’aquestes operacions de caire electoralista. Moltes Assemblees territorials i sectorials han protestat per la manera com es vol imposar des de fora qui ha d’ocupar el càrrec de president i com es vol reobrir el tema de la participació de membres de l’ANC en les eleccions del mes de setembre, trencant una de les bases estatutàries de l’ANC.

Seria una paradoxa de signe molt negatiu que una entitat que ha estat l’abanderada de l’acció de la societat civil i de la independència envers la vida política dels partits es lllancés a una mena de suïcidi que li podria fer perdre la seva credibilitat guanyada amb tant d’esforç al llarg dels darrers anys.