Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#18AnoalTTIP
Manifestació a Barcelona per aturar els Tractats de lliure comerç i inversions

La Campanya Catalunya no al TTIP, que compta amb el suport de més de 400 entitats i federacions de Catalunya,

17/04/2015 Economia

La Campanya contra el TTIP ha fet una crida a manifestar-se el proper dissabte pels carrers de Barcelona. La marxa començarà a les 17h  l’Oficina de la Unió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia/Provença) i finalitzarà a la plaça de Sant Jaume.

La mobilització s’emmarca en una iniciativa internacional, que sota el lema, “Les persones i el planeta abans que el capital” convoca mobilitzacions a més de 400 ciutats d’Europa, Amèrica, Àsia, Austràlia i el Nord d’Àfrica, contra l’amenaça a la sobirania dels pobles, els drets de les persones i la sostenibilitat del planeta, que suposen els tractats de lliure comerç.

Coincideix pràcticament amb el dia de la lluita camperola (17 d'abril), conscients que la pagesia, el món rural i la sobirania alimentària, són un dels àmbits que es veurien més afectats per la imposició de les normes del lliure comerç a favor de les grans multinacionals agroalimentàries.

La manifestació, segons els organitzadors, gira a l'entorn contra tot un seguit de tractats de lliure comerç que ara mateix s’estan negociant a esquenes de la ciutadania, i contra el silenci informatiu que els envolta, a més del TTIP (Transatlantic Trade and Investments Partnership), el CETA entre la Unió Europea i Canadà, que ja és troba en un procés més avançat; el TISA, un acord multilateral entre 50 països, sobre el comerç de serveis; i el TPP (Tractat Transpacífic), entre 12 països d’Amèrica, Àsia i Oceania. Tots junts suposarien un veritable “cop d’estat” a la governança global.

Al llarg de les darreres dècades, les empreses transnacionals i els governs han impulsat tractats de lliure comerç i d'inversions d'esquena a la ciutadania, vulnerant els nostres drets, el medi ambient i posant en perill la sostenibilitat de la vida. Al llarg de les darreres dècades, hem lluitat per la sobirania alimentària, pels nostres béns comuns, per la defensa dels nostres llocs de treball, els nostres territoris, les llibertats a internet, mentre exigíem democràcia. En el camí, hem crescut com a moviments, hem aconseguit que s’escoltin les nostres veus i hem aconseguit algunes victòries. Ajuntant-nos podem aturar els acords que s'estan negociant i treballar per revertir els impactes nocius dels tractats que ja estan funcionant, i també podem impulsar alternatives fonamentades en la primacia dels drets humans per sobre dels privilegis de les grans empreses.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid