Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura i Llengua
L'OCB demana als partits que signin un decàleg de compromís en la defensa de la llengua i la cultura

El quart punt remarca posa èmfasi amb els mitjans de comunicació públics i els espais de què disposin les institucions per compensar lingüísticament l’oferta que reben els ciutadans i assegurar la recepció de totes les emissions en llengua catalana.

23/04/2015 Cultura

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha redactat un decàleg que recull en 10 punts, tot un seguit de compromisos en defensa de la cultura i la llengua amb l'objectius que els partits ls assumeixin abans de les eleccions del 24 de maig. L’entitat ha impulsat aquest document després de considerar que la llengua i la cultura «necessiten restitució, foment i impuls».

L'entitat l’ha fet públic després que el  PSIB l'hagi signat aquest dimecres. Ara és reunirà amb la resta de formacions. 

Els 10 punts del decàleg de l’OCB

1. Garantir que els alumnes de les Illes Balears, en acabar els estudis obligatoris, siguin plenament competents en llengua catalana.

2. Garantir que tots els empleats públics puguin atendre els ciutadans en la llengua pròpia del país.

3. Donar exemple recuperant el compromís d’expressar-nos en llengua catalana sempre que actuem com a càrrecs públics, i a demanar-hi els serveis als proveïdors de les institucions que gestionem.

4. Posar els mitjans de comunicació públics i els espais de què disposin les institucions per compensar lingüísticament l’oferta que reben els ciutadans i assegurar la recepció de totes les emissions en llengua catalana.

5. Establir mesures per elevar el nivell de formació de la població adulta i facilitar a les persones nouvingudes l’aprenentatge de la llengua catalana.

6. Establir ajudes a la publicació i edició en llengua catalana tant en paper, com en mitjans tecnològics o a la retolació.

7. Protegir els ciutadans de les Illes Balears perquè puguin expressar-se en la llengua pròpia sense haver de patir cap tipus de discriminació.

8. Donar suport a la cultura pròpia tradicional perquè constitueix l’ànima del nostre poble i ens distingeix i ens anivella amb la resta de pobles del món.

9. Donar suport a la creació a partir de la nostra cultura, perquè els nostres creadors són els que ens llauren el futur, i coordinar-ne la difusió amb les altres institucions de terres de parla catalana.

10. Finalment ens comprometem que, en el cas que els recursos necessaris siguin mals de trobar en el pressupost disponible, reivindicarem sense descans i fermament els doblers dels nostres imposts que l’Estat ens plany.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid