Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
L'exhibició de símbols nazis i insults contra Agulló del 9-Oct en mans de la Fiscalia

"La Veu del País Valencià" ho ha traslladat confiant en la professionalitat de la justícia i que no hi haja "línies des de dalt que impedisquen una investigació"

10/04/2015 Drets i Llibertats

L'editor i coordinador del digital La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, ha posat aquest dijous en coneixement de la Fiscalia els insults contra diputats de Compromís i contra Guillem Agulló (jove independentista assassinat per l'extrema dreta) durant la darrera processó cívica del 9 d'octubre, acte institucional de la diada autonòmica. Vizcaino va aportar un vídeo, publicat al diaria digital, en el qual consten els fets, així com diversos articles i fotografies.

L'editor i coordinador de La Veu del País Valencià, Moisès Vizcaino, entén que pot haver-hi delictes d'injúries i calumnies així com d'apologia del nazisme.

L'escrit sol·licita incorporar el material a les diligències prèvies, en el cas que s'hagen iniciat aquestes, o que quede formulada la denúncia i s'acorden diligències si no s'ha iniciat una investigació.

Material provatori per a la identificació

En opinió del denunciant, els documents gràfics aportats constitueixen material provatori suficient perquè les forces de seguretat puguen identificar les persones que presumptament van cometre els possibles delictes i se'ls puga demanar responsabilitats. Vizcaino ha remarcat que en altres països de la Unió Europea està terminantment prohibit exhibir simbologia nazi en qualsevol tipus de manifestació.

A l'escrit es fa constar que durant els actes de la processó cívica organitzada per l'Ajuntament de València van participar membres i simpatitzants de la coalició Compromís, i entre ells, càrrecs públics com els diputats de les Corts Valencianes, Mònica Oltra i Francesc Ferri, i el portaveu municipal Joan Ribó "els quals van ser insultats per diferents persones particulars i per membres de determinats grups d'ultradreta, al llarg del recorregut de la processó".

La denúncia indica que en virtut de l'article 215 del Codi Penal la Fiscalia pot actuar d'ofici en el cas de calúmnies o injúries contra funcionaris públics i autoritats.

El denunciant manifesta que desconeix les dades personals de totes les persones que van proferir les amenaces i els insults, i sol·licita que s'acorden les diligències oportunes perquè siguen identificades per les forces i cossos de seguretat.

Així mateix, posa en coneixement de la Fiscalia que durant la mateixa processó cívica es van manifestar grups de l'extrema dreta amb simbologia nazi, "cridant, fent burla i faltant a la dignitat dels pares, familiars i amics del jove valencià Guillem Agulló, militant en moviments independentistes d'esquerres, que va ser assassinat a mans d'un grup de militants de l'extrema dreta l'any 1993.

La Veu aporta com a prova un vídeo gravat des de la mateixa processó cívica on consten els fets i diversos articles que els acrediten.


 

Valora
Vídeos

Entrevista a Guillem Agulló from Diània.tv on Vimeo.

Entrevista a Guillem Agulló
20 anys Guillem Agulló
Moises acn 112411
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid