Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L’ANC intensifica la campanya internacional per Sant Jordi

Les Assemblees Exteriors, presents a quasi 40 països d’arreu del món, organitzen actes, parades de llibres i roses i conferències al voltant de la Diada cultural de Catalunya

21/04/2015 Política

L’Assemblea Nacional Catalana està enllestint aquests dies la preparació de diverses accions que es duran a terme al voltant de Sant Jordi arreu del món. Les prioritats de les Assemblees Exteriors (AE) que l’ANC té en una quarantena de països (37 AE formalment constituïdes, i grups de treball informals en altres) per aquest 2015 són, d’una banda, intensificar la campanya informativa exterior sobre el procés d’independència que lidera la societat civil catalana, i de l’altra fer una crida als catalans exteriors perquè facin a temps els tràmits necessaris de cara a poder votar el proper 27 de setembre amb la campanya iniciada fa uns dies www.votexterior.cat.

Coincidint amb l’arrancada de la campanya de cara al 27-S a Catalunya i amb la festivitat de Sant Jordi, les AE estan organitzant actes a diversos països del món de cara a sensibilitzar el món acadèmic, polític, periodístic, però també el ciutadà de peu, de la il·lusió i la força amb la que la societat civil que ha participat a les grans manifestacions dels darrers anys i a la consulta del 9 de novembre. És el cas dels grups de treball de l’ANC USA, que organitzen aquests dies dues conferències importants a les Universitats de Georgetown de Washington i de Minnesota, a més de la projecció de L’Endemà i activitats culturals a Miami i altres ciutats del país. Destaquen també algunes accions exteriors com la de l’ANC Suïssa, que envia a 300 personalitats postals amb els llibres de Til Stegmann  Katalonien. Der diskrete Charme der kleinen Staaten i Liz Castro What’s up in Catalonia.

A Santiago de Xile i Viena, les AE corresponents ho acompanyen d’una mostra gastronòmica, amb botifarrada i calçotada respectivament. A Hamburg, l’AE d’Alemanya organitza una jornada amb lectures i música en directe. Una versió més ampliada de diada celebrarà l’AE Mèxic, amb 4 dies d’activitats tant a la UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México) com a la Fira del Llibre, que inclou diverses conferències. I d’aquí a uns dies, simposi promogut per l’AE England “The Catalans: a ‘deplorable history’, an exciting future” a la universitat Queen Mary de Londres.

A diversos països es faran parades de llibres i roses, distribuint als vianants unes postals de Sant Jordi que s’han editat per a la ocasió i que han finançat els propis membres de les AE. Les postals són públiques a través de la web en francès, anglès, castellà i alemany. El missatge lliga la diada de Sant Jordi amb la voluntat de la ciutadania d’expressar-se a través de les urnes, i el leitmotiv #CataloniaSaysYES que serà una constant durant la campanya internacional de l’ANC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid