Municipals 2015
Guanyem Badalona en Comú signa el manifest de l'ANC
24/04/2015 Política

Des del seu naixement, Guanyem Badalona en Comú recorda que ha tingut tres eixos principals: la ruptura democràtica, el retorn del poder municipal a la ciutadania i la construcció de la República catalana barri a barri. Una República catalana entesa com a punt de trobada entre les diferents ànimes que componen el nostre projecte: independentistes i federalistes, i també com a síntesi transversal de les nostres sensibilitats socials i sobiranistes.

Seguint aquest acord, avui Guanyem Badalona en Comú ha signat el manifest de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Ajuntaments per la independència, amb què ens comprometem a lluitar per la República catalana independent des de la nostra futura acció a l’Ajuntament.

La candidatura remarca que Aquesta República catalana independent és un estadi comú --el darrer-- tant pels independentistes com pels autèntics federalistes, els d’Almirall i Pi i Margall, així com també els de Macià i Companys. Pels primers, serà l’estadi final, assolint la independència hauran assolit l’objectiu final. Pels federalistes, és un estadi intermedi, a partir del qual elaborar el pacte federal entre els estats independents. "Perquè el projecte federalista no defensa una “monarquia amb gorra frígia”, com deia Pi i Margall. El pacte federal ha de ser entre Estats sobirans i autònoms, tal com assenyala el pròleg del projecte de Constitució federal de 1883. I serà el poble català el que decideixi quin vol que sigui el model d’aquest futur Estat", ha argumentat.

En aquesta línia la formació ha puntualitzat que  "lluitem i lluitarem per construir una República catalana des dels barris, d’esquerres, al servei de la gent i no de la dreta i els seus amos, les grans fortunes i el gran capital, que ofeguen la ciutadania amb polítiques antisocials i retallades per buscar el seu propi benefici. El procés constituent que viurà el nostre país properament ha de servir no només per crear un nou Estat, sinó també per crear un nou model social, un model on la gent sigui la protagonista no només de les polítiques socials, sinó també la protagonista activa de la política. I és per això que una formació rupturista com la nostra ha de ser present amb força en aquest procés popular, per evitar que l’instrumentalitzin els sectors menys progressistes"