Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC valora positivament que l'Ajuntament rebutgés l’Estratègia universitària 2015
Durant el ple del passat dilluns 13 a l’Ajuntament de Girona es va votar una moció de rebuig a l’Estratègia universitària 2015 que es vol implantar a les universitats dels Països Catalans. La reunió començava a dos quarts de vuit de la tarda, però la proposta del SEPC es va presentar a les 12.

En la presentació es va defensar la moció emmarcada en l’EU 2015 i les dinàmiques de privatització gradual que comporta. La CUP, el PSC i ICV van veure la proposta amb molt bons ulls i van fer aportacions interessants per tal de tirar endavant alternatives a l’estratègia que s’està aplicant. CiU es va abstenir al·legant que la flexibilització de l’ensenyament universitari és positiva, mentre que el PP va votar en contra i va titllar de falsa la informació presentada pel sindicat.

En la resposta es van reiterar les explicacions sobre els punts de la moció que els membres del PP no es volien creure o no entenien, i es van agrair les aportacions dels altres partits que donaren suport en la votació posterior. El resultat final va ser de 12 vots a favor (CUP, ICV i PSC), 11 abstencions (CiU) i tan sols dos en contra. Això converteix l’Ajuntament de Girona en la primera institució oficial d’una capital dels Països Catalans que es posiciona en contra delm decret 3+2 i l’EU2015. Tot i no ser competència municipal creiem que la postura dels partits que representen els ciutadans al municipi hauria d’influir en el funcionament de la Universitat i per tant n’esperem una resposta igual de positiva.

Des del SEPC es seguirà treballant perquè els diferents agents involucrats en l’aplicació del decret i l’estratègia es posicionin fermament contra el model que els ve imposat des d’Europa o Madrid. Es farà arribar una proposta al rectorat per tal que no doni suport al decret i l’EU2015, fent que la UdG mantingui l’accessibilitat de les classes populars a l’ensenyament superior.

Cal remarcar com a fet molt positiu que el debat surti de les aules, com demostra aquesta atenció que va rebre la moció de part dels partits del municipi. Que es generi debat ciutadà i es faci palès el malestar per l’expulsió gradual de les universitats que pateixen les classes populars, doncs com s’ha dit abans les estudiants soles no podem frenar les dinàmiques de privatització. Necessitem el compromís d’institucions i persones amb poder de decisió sobre l’aplicació d’aquestes mesures per assegurar que les estudiants de secundària tindran una universitat pública, catalana, antipatriarcal i de qualitat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid