Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#DiadaOCB2015
Diada per la Llengua i l’Autogovern a Palma

Hi participaran diferents associacions i col·lectius que s'han mobilitzat durant els darrers quatre anys a favor dels drets democràtics i socials.

24/04/2015 Drets i Llibertats

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet una crida a tota la ciutadania a sortir demà als carrers de Palma per dir “Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials” a la Diada per la Llengua i l’Autogovern. L'acte serà demà a les 19h a la plaça Major de la ciutat.

Hi participaran diferents associacions i col·lectius que s'han mobilitzat durant els darrers quatre anys a favor dels drets democràtics i socials. Està previst que els assistents facin un mosaic col·lectiu amb l'aixecada de cartolines de diferents colors (senyera, blau, lila, blanc, vermell, verd i taronja), representatius de les diferents lluites que han canviat la societat mallorquina.

A les 18.00 hores, el final de la Marxa per l'Educació i el cercavila posterior des de la plaça d'Espanya fins a la plaça Major comptaran amb la participació de diverses colles de xeremiers i una batucada amb Tambors per la Pau. Ja a la plaça Major hi haurà la intervenció del còmic Miquel Àngel Llonovoy, que treurà punt a l'actualitat política i social amb un monòleg fet per a l'ocasió. A més, per al final de festa està prevista una gran ballada popular amb el grup Música Nostra, també un dels més veterans en el món del ball de bot.

El desenvolupament de la Diada serà el següent: a les 17.30 hores, a la plaça Major de Palma, començarà una Festa infantil amb el grup Cucorba, un dels grups més veterans de l'animació infantil a Mallorca. Posteriorment, a les 18.00 hores, a la plaça d'Espanya, tendrà lloc l'arribada dels participants a la Marxa per l'Educació, acompanyats de diferents colles de xeremiers d'arreu de Mallorca. Des d'allà sortirà posteriorment un cercavila cap a la plaça Major amb els marxaires i els representants de les entitats convocades, que duran la pancarta de la Diada.

Aniran acompanyats pels Tambors per la Pau. La pancarta arribarà a la plaça Major, on hi haurà les intervencions d'un representant de l'Assemblea de Docents, del còmic Miquel Àngel Llonovoy, que ha elaborat un monòleg per a l'ocasió, i del president de l'OCB, Jaume Mateu, que llegirà el manifest de la Diada "Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials", on farà un homenatge a tots els col·lectius que s'han mobilitzat a favor dels drets democràtics. En aquest espai, a les 19.00 hores, està prevista l'acció reivindicativa, que consistirà en l'aixecada col·lectiva, al so dels xeremiers, de cartolines de diferents colors (verd, blanc, taronja, vermell, blau, lila i senyera) representatius de les diferents mobilitzacions que han omplit els carrers i les places durant els darrers quatre anys.

Acte seguit, membres de diferents corals de Mallorca interpretaran l'himne de Mallorca, La Balanguera. Per acabar l'acte, hi haurà una ballada popular a càrrec del grup Música Nostra.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid