Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Babord -Alternativa d’esquerres de Vilassar de Mar presenta la candidatura per les eleccions de maig

Dues-centes persones han assistit a l’acte que la plataforma, integrada per membres independents i de les agrupacions d’ICV-EUiA i la CUP, ha celebrat aquest dissabte

12/04/2015 Política

Babord, un col·lectiu d’esquerres de Vilassar de Mar, ha presentat la seva candidatura per a les eleccions municipals de 24 de maig en un acte celebrat aquest dissabte a la Torre d’En Nadal. La plataforma, amb membres independents, però també de les agrupacions locals d’ICV-EUiA i la CUP, ha donat a conèixer la llista de candidats i candidates pels comicis i ha convidat a les veïnes de Vilassar de Mar a “donar la cara per Babord” i fer-se una fotografia que serà emprada per la campanya. 

En un acte distès i proper a la ciutadania, però amb caràcter de míting, l’agrupació ha explicat el seu ideari polític i ha presentat el codi ètic del partit. El moment cúspide, però, ha estat l’anunci de la llista de candidats per a les municipals. En ordre ascendent, aquests han pujant a l’escenari, on han dipositat una caixa en la qual s’advertia part d’un mural. La suma de les peces, un total de 16, dibuixava un tot amb sentit: “A Vilassar de Mar construïm alternatives”, el lema de la plataforma per aquesta campanya. 

Durant la presentació, d’una hora i mitja de durada, Babord també ha donat a conèixer la campanya “aporta el teu granet de sorra”. A través d’aquesta iniciativa volen assolir-se tres fites, per les quals la participació ciutadana esdevé conditio sine quanon. La primera és la creació d’un cartell on apareguin les cares de tota la població que dóna suport al canvi pel qual advoquen. La segona, una recollida de fons que permetin a Babord autofinançar-se, ja que el grup ha renunciat a sol·licitar crèdits bancaris, per tal de garantir la seva independència. I la darrera, la creació d’un “banc de gent” disposada a col·laborar amb Babord en tasques de difusió (encartellament), correcció i disseny. 

Tots els interessats en participar en un o més àmbits d’aquesta campanya han pogut iniciar la seva contribució aquest dissabte, fent-se una fotografia, comprant bons per valor de 5, 10 o 20 euros o bé inscrivint-se a la llista de col·laboradors del grup polític. L’acte ha clos amb un berenar popular on els assistents, entre els quals famílies i gent d’edats molt diverses, han pogut assaborir pastissos i begudes.   

Barbord-Alternativa d’Esquerres

Els grups locals d’ICV-EUiA i la CUP han impulsat la candidatura conjunta Babord, que també compta amb membres independents i del teixit associatiu del poble.  Així, doncs, els vilassarencs no trobaran les paperets dels verds ni de la CUP a les taules electorals el poper 24 de maig.

Tal i com va acordar-se en assemblea, els vots obtinguts per la formació computaran per la marca Poble Actiu (PA) de cara al Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. Aquest és el cas també d’altres agrupacions maresmenques, entre les quals, per exemple, Tordera Poble Actiu i Crida Premianenca a Premià de Mar i Premià de Dalt. 

Babord ha nascut fruit d'un cicle de mobilització a Vilassar de Mar. Aquesta confluència entre l’esquerra política i les associacions, fallida en els cas de Guanyem 

Barcelona, ha resultat en la creació d’una plataforma crítica amb l’actual sistema polític i que es presenta com a oposició a la majoria absoluta de CIU al consistori. 

L’agrupació té com a insigne identificadora la política horitzontal i el funcionament assembleari. L’objectiu de la formació és transformar l’actual municipalisme, niu de clientelisme i d’opacitat, i construir un projecte de poble en el qual la política es faci des de baix i per la  majoria. De fet, els seus membres treballen a peu de carrer participant de les associacions i els moviments socials del poble. 

La plataforma pren partit per la independència de Catalunya i defensa la construcció d’una república catalana radicalment democràtica i socialment justa. 

En l’actual context de desafecció política per la corrupció i la manca d’atenció a les demandes populars, Babord s’ha dotat d’un codi ètic que regularà la seva praxis i amb el qual es vol garantir una gestió compromesa i propera a la gent, amb espais reals de participació i decisió; i amb mecanismes eficaços de transparència i de rendició de comptes. 

Panorama polític vilassarenc

El naixement d’aquesta plataforma és incomprensible si no es copsa el context polític a Vilassar de Mar, on CIU compta amb un nucli fort de seguidors.  De fet, a les eleccions municipals del 2011 aquesta formació va obtenir el 46,89% de l’escrutini (nou regidors d’un total de 17). 

La fotografia política, però, pot variar molt de cara a les municipals d’aquest any, com a conseqüència de la ruptura de la cúpula del govern de CIU, que ha desembocat en la creació d'un nou partit, "Gent per Vilassar de Mar". La incipient formació està liderada per Joan Roca, extinent d'alcalde, home fort del govern de CIU en els últims 8 anys i expresident de la secció local d'UDC. Així, el resultat dels comicis s’erigeix com a una gran incògnita. 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid