Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Arxiven la multa contra Àlex Molina i mantenen vigent la sanció contra Biel Noguera

La Fundació Catalunya Fons dóna suport a la defensa jurídica amb el projecte de micromecenatge “Àlex i Biel: condemnats per mostrar una estelada i cridar independència

22/04/2015 Drets i Llibertats

La subdelegació del Govern a Saragossa ha comunicat a Àlex Molina l’arxivament de l’expedient sancionador derivat de la petició de la Comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport. Tot i aquest arxivament, el projecte de micromecenatge impulsat per la Fundació Catalunya continua per tal com el procediment sancionador contra Biel Noguera continua obert i el recurs d’empara derivat del procés judicial contra l’Àlex Molina està pendent d’admissió.

La Fundació Catalunya Fons (FCF) valora de manera positiva l’arxivament d’aquest cas i considera que la repercussió mediàtica que ha tingut el cas hi hauria pogut influir positivament.

Des de la FCF es considera que Molina i Noguera han rebut un tracte discriminatori i repressiu, únicament per exercir la llibertat d’expressió. La FCF considera també que les forces de l’ordre han actuat amb la intenció de reprimir els signes d’identitat dels afeccionats que es desplacen a recintes esportius. La FCF creu que els poders públics han actuat per motius ideològics, tant en aquests dos casos com en el de quatre joves més que han estat citats a declarar, acusats de fals testimoni, arran de la seva declaració en el judici de l’Àlex. L’acusació de fals testimoni sorprèn pel seu caràcter inusual i pot comportar penes de fins a dos anys de presó.

Àlex Molina i Biel Noguera formaven part d'un grup d'uns cent cinquanta afeccionats de la Penya que van assistir al partit entre el CAI Saragossa i el Joventut celebrat el 5 d’octubre de 2014. El fet que animessin l’equip amb una estelada de grans dimensions i crits d'independència va fer que la policia els identifiques, que agredís i detingués l’Àlex, i que posteriorment acusessin en Biel, que no va ser detingut en aquell moment.

A l’Àlex se li va iniciar un procés judicial, pel qual va ser sancionat amb 300 €, i un procés administratiu. Tot i l’arxivament del procés administratiu, segons el qual l’Àlex s’enfrontava a una sanció administrativa de 4.000€ i la prohibició d’entrar en un recinte esportiu durant un any, el cas continua a la via judicial ja que el recurs presentat per la seva defensa està pendent d’admissió al Tribunal Constitucional.

En Biel s'enfronta a una sanció de 3000 euros i la prohibició d'entrar a qualsevol recinte esportiu durant un període de sis mesos. Això li comporta un greu perjudici ja que, a més de ser afeccionat a la Penya, és jugador de bàsquet i entrenador de canalla.

Un cop acabat el partit la policia li va demanar el DNI i li va preguntar d'on era. En Biel va dir: "de Santa Coloma de Gramenet, Catalunya", li van tornar a preguntar i en escoltar per segon cop la mateixa resposta, un dels agents va dir: "Ahora, por gilipollas, te va a caer una multa de 3000 euros". Acte seguit i després de la intervenció d'un company del noi que va dialogar amb els policies, en Biel va poder abandonar el recinte esportiu. Dos mesos després va rebre la notificació.

La defensa d’en Biel ha sol·licitat a la Subdelegació del govern a Saragossa que procedeixi a l'arxivament de l'expedient sancionador i davant la manca de resposta interposarà un recurs contenciós administratiu.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid