Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Soy: bon vent i barca nova!
"La nostra nació són els Països Catalans, la llengua catalana és un poble parlant per ell mateix, no entén ni de fronteres estatals entre Andorra, França ni Espanya ni de les fragmentacions autonòmiques sorgides de l'herència franquista." "La nostra nació són els Països Catalans, la llengua catalana és un poble parlant per ell mateix, no entén ni de fronteres estatals entre Andorra, França ni Espanya ni de les fragmentacions autonòmiques sorgides de l'herència franquista."

Convergència i Unió ha anunciat que Xavier Soy i Soler no serà el proper cap de llista a les municipals del 24 de maig de 2015 per part del seu partit. La gent independentista i d'esquerres de Bescanó no podem fer altra cosa que celebrar aquesta notícia. Soy que ha estat alcalde durant 28 anys al nostre poble representa una forma d'entendre i de fer política molt identificat amb l'autonomisme i amb la transició transfranquista espanyola. Allò que avui s'anomena la vella política.

Soy i CiU han practicat una política clientelista, basada en l'autoritarisme i centrada en la persona de Soy. Ha estat aquest Alcalde el que ha aconseguit dividir Bescanó amb la clàssica divisió "o estàs amb mi o estàs contra mi". Aquesta realitat s'ha fet evident en les diverses eleccions municipals. 

El poder de Soy s'ha basat en el fet de tenir el privilegi de tenir llocs de responsabilitat dins la Diputació de Girona amb la qual cosa ha tingut accés a partides pressupostàries i informacions amb major antel•lació que d'altres. Ha aprofitat aquestes partides per fer polítiques d'aparador i generar-se un entorn de gent agraïda a qui ha comprat voluntats. 

Tot i haver ocupat llocs de responsabilitat com Diputat al Parlament i Delegat del Govern a Girona no ho va aprofitar per tal d'alertar del perill de la MAT, o potser, va callar per no anar en contra dels interessos del seu partit i dels interessos dels responsables d'aquesta agressió faraònica. 

Soy també és l'Alcalde que va organitzar des de l'Ajuntament campanyes de seguiment i desprestigi de la gent més visible de l'oposició de Bescanó en un estil més propi d'èpoques passades. Ha defensat la política marcada pel totxo, prioritzant obra nova per comptes de la restauració del patrimoni històric col•lectiu com en els casos del teatre i l'estació. 

També ha negat feines, ha negat permisos, ha posat pilones davant d'algun petit comerç, ha fet retirar cartells de l'11 de setembre i ha fet tapar murals de gent de Bescanó perquè no són del seu cercle de confiança o senzillament perquè imaginen un Bescanó més democràtic i participatiu, més propi de la nova República Catalana independent. 

Tot i que és una bona notícia que Soy no es presenti a les properes municipals, no serà suficient si el proper Ajuntament es continua governant de la mateixa manera. Cal introduir canvis profunds en les maneres de practicar la democràcia. És necessari estendre la convicció entre els veïns i veïnes de Bescanó, Estanyol, Montfullà i Vilanna que tenim dret a decidir i a participar de totes les decisions que ens afecten al nostre poble. És molt important implicar-nos en el debat constituent de cara a definir el nou Bescanó i el nou país que volem.

Soy és la imatge de la Catalunya del passat. La independència de Catalunya ha de basar-se en la imatge de la Consulta Popular sobre la Independència, de la lluita per la defensa de la terra i el medi ambient, de les manifestacions dels i les treballadores de la Grober, del 9N i les vagues d'estudiants. I partir d'allò que tenim i avançar com a ciutadans i ciutadanes actives per fer de Bescanó un poble alegre, unit i combatiu.                                                                        

Bescanó, Països Catalans, març de 2015 CUPaires Bescanó

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid