Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
Preacord del Full de Ruta unitari del procés sobiranista català

De moment, només està signat per CDC-Reagrupament, ERC, ANC, Òmnium i l’AMI. El document estableix que en 18 mesos es proclamarà la República Catalana a partir del 27S.

30/03/2015 Política

CDC-Reagrupament, ERC, Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han signat avui el preacord sobre el full de ruta conjunt a seguir per part dels partits sobiranistes a les eleccions del 27 de setembre.

El document referma el caràcter plebiscutari de les eleccions del 27 de setembre i fixa en un termini de 18 mesos el "període màxim" per proclamar "el nou estat o república catalana".

El full de ruta assumeix entre altres qüestions la recuperació de l'estat social" i amb "la regeneració democràtica". També es diu que s'haurà de redactar en un període de deu mesos una Constitució "a partir d'un procés constituent obert". En paral·lel se seguiran creant i posant en funcionament "les estructures necessàries del nou estat".

El procés diu el preacord que "no quedaria en cap cas supeditat a la vigència jurídica o a eventuals impugnacions d'aquesta declaració". El procés, que hauria de durar 18 mesos des de les eleccions, implicaria negociar amb l'estat espanyol els actius i els passius, negociar amb les instàncies internacionals el reconeixement de l'estat català i mantenir "una actitud expectant respecte a l'alternativa d'un referèndum vinculant" sobre la independència. El procés acabaria amb l'aprovació de la Constitució i a acontinuació la proclamació de la independència.

Sumar noves organitzacions al Full de Ruta 

L’acord neix amb la voluntat de sumar noves organitzacions mantenint el respecte absolut als seus processos de debat intern. En aquest sentit, els signants del document mantenen converses amb la CUP per ampliar i construir un espai comú referent al procés constituent; de la mateixa manera, MES-Moviment d’Esquerres ha expressat que acabarà de fixar la seva posició en el Consell Polític que durà a terme el proper 17 d’abril.

El preacord es convertirà en acord en el moment que el President de la Generalitat, Artur Mas, convoqui les eleccions del 27 de setembre i els partits polítics que hi concorrin l’incorporin en el seu programa electoral.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid