Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibres
Sembra Llibres prepara un volum d'homenatge a Ovidi Montllor amb material inèdit

“Ovidi Montllor, un obrer de la paraula”, de Jordi Tormo, repassa la vida i la trajectòria de l'artista alcoià en el 20é aniversari de l'inici de les seues “vacances”

03/03/2015 Cultura

A mitjans de març arribarà a les llibreries Ovidi Montllor, un obrer de la paraula, una nova llavor de Sembra Llibres elaborada per l'escriptor alcoià Jordi Tormo, amb fotografies i poemes fins ara inèdits i amb pròleg del cantautor xativí Feliu Ventura. El llibre s'endinsa en la vida i obra d'Ovidi (Alcoi, 1942 – Barcelona, 1995) per mostrar-nos la seua vessant més emotiva i fa un repàs de la seua trajectòria artística, que abastà camps com la interpretació (fou actor de cinema i de teatre), la cançó, la recitació i la poesia.

Ovidi Montllor va ser un obrer de la cultura, però sobretot fou un treballador apassionat i incansable de les paraules. Aquest volum especial ens descobreix aspectes poc coneguts com la seua faceta de poeta, però també la seua relació personal amb Vicent Andrés Estellés, a qui va recitar i amb qui va establir una amistat sincera.

De fet, la relació de l'Ovidi amb la poesia va ser molt intensa al llarg de tota la seua vida. No només va escriure més de 400 poemes, una part dels quals veuran la llum per primera vegada en aquesta edició, sinó que també va posar veu a les obres d'alguns dels més destacats poetes de la llengua catalana, com ara Joan Salvat-Papasseit, Joan Fuster, Pere Quart o Blai Bonet, a més del ja citat Estellés, com il·lustra el llibre de Jordi Tormo. El seu esforç per fer accessible al gran públic aquest patrimoni poètic està estretament vinculat als compromís polític d'Ovidi: fill de la classe treballadora, mai no va oblidar els seus orígens i des del camp cultural va denunciar la injustícia i va cantar a la lluita.

Aquest 2015 fa 20 anys que l'Ovidi se'n va anar de vacances, i amb la publicació d'Ovidi Montllor, un obrer de la paraula Sembra Llibres “vol contribuir a divulgar la figura i l'obra d'un dels nostres artistes més genuïns” amb una edició acurada en la qual hi col·laboren també els ajuntaments d'Alcoi i Barcelona.

Jordi Tormo i Santonja (Alcoi, 1979) és doctor en Geografia i autor de diversos llibres d'investigació i de narrativa. Entre 2011 i 2014 va coordinar els actes en memòria a Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés a Alcoi.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid