Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Model de ciutat
La manifestació a Gràcia contra la massificació turística acaba amb una nova "okupació"

En aquest indret, l’Assemblea de Gràcia vol fer-hi una oficina d’habitatge, que pensa inaugurar aquest diumenge

01/03/2015 Drets i Llibertats

Centenars de persones es van manifestar ahir a la tarde pels carrers de la Vila de Gràcia de Barcelona sota el lema "Gràcia no està en venda”. La mobilització havia estat convocada la plataforma Gràcia cap on vas? i l’Assemblea de la Vila de Gràcia dins de la campanya que s'està duent a terme contra la massificació turística d'aquest barri barceloní.

Els manifestants van exigir la congelació de les tramitacions de noves llicències d’hotels mentre s’elabori el nou Pla d’usos del districte, tal com s’ha fet amb les botigues de menjars preparats, bars, restaurants i locals musicals, entre altres tipus d’establiments.

La marxa va recorrer els cinc punts on l'Ajuntament va concedir llicències per obrir nous hotels, va acabar ocupant-ne un a la plaça del Sol, que esdevindrà en una oficina d'informació sobre habitatge. La nova oficina serà inaugurada aquest migdia amb un dinar popular, que comptarà amb la participació , amb la presènca de la PAHC SabadellPAH Bages i el Grup d’Habitatge de l’Assemblea de la Vila de Gràcia. 

Cal remarcar que durant els darrers mesos, l’Ajuntament ha concedit noves llicències per obrir cinc hotels al districte. Això ha ganerat un cert malestar entre el veïnat que lluita contra l’obertura d’establiments turístics, perquè se’n van assabentar a través dels mitjans de comunicació tot i haver estat participant en el procés d’elaboració del Pla d’usos.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid