Rius
La CUP reclama la reparació immediata de la passera que travessa l'Onyar al sector Est de Girona

Les darreres riuades han tornat a malmetre la precària passera que uneix els barris de Mas Ramada i Vila-roja amb la Creueta. La formació independentista reclama un cop més la construcció d'un pont elevat que faciliti la connectivitat

27/03/2015 Política
La CUP de Girona ha reclamat la reparació immediata la passera que travessa el riu Onyar i que uneix els diferents barris del sector est amb la Creueta. A conseqüència dels diversos episodis de pluges que hi ha hagut aquest hivern la passera ha quedat parcialment malmesa i això dificulta el trànsit de persones que cada dia han de creuar el pont per anar a l'escola o als diferents serveis (centre cívic, CAP, Pavelló, escoles...) ubicats a Mas Ramada. En aquest sentit la CUP ha destacat que la passera, tot i ser una infraestructura molt precària, és molt necessària per la mobilitat i la connectivitat del sector.

La formació també ha aprofitat per reafirmar el suport a la demanda dels veïns de construir una passera tipus pont més digne i eficaç que substitueixi l'actual passera rudimentària construïda damunt del llit del riu. El consistori gironí ha fet gestions per a construir-hi un passallís, però l'Agència Catalana de l'Aigua ha denegat diverses vegades la petició. Tanmateix les associacions veïnals rebutgen un passallís a causa dels perills que pot ocasionar i reivindiquen un pont integrat, més segur i eficient.

En aquest sentit la candidata de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha denunciat “l’oblit continuat i la desatenció que pateixen els barris dels sector est en contraposició amb els recursos que s’inverteixen en barris més cèntrics i projectes privilegiats”. En aquest sentit, Pèlach ha reclamat “avançar cap a un model de ciutat descentralitzat, ben cohesionat i territorialment equilibrat, sense barris de primera i de segona”.