Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presons
La CUP, ICV-EUiA, PSC i ERC registren una proposta de resolució sobre l'estat d'un pres en vaga de fam

La van lliurar ahir amb caràcter d'urgència i remet a la situació del pres José Antúnez Becerra, que porta més de dos mesos en vaga de fam.

27/03/2015 Drets i Llibertats
Els quatre grups parlamentaris han redactat d'urgència la proposta de resolució adreçada a la Comissió de Justícia i Drets Humans (CJDH) del Parlament de Catalunya, davant la vaga de fam que el pres José Antúnez Becerra protagonitza fa mes de dos mesos i que ha provocat que, dilluns passat, fos traslladat a l'Hospital Penitenciari de Terrassa, on han estabilitzat el seu estat.

En la resolució, els grups insten al Govern a continuar aplicant totes les mesures necessàries en relació al fràgil estat de salut del pres i que es permeti la visita d'un metge de confiança; que es faciliti semore una informació fluïda tant als familiars, com al Síndic de Greuges, així com que es permeti i garanteixi la visita de les entitats de drets humans. Aquesta petició remet al vet patit per la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT), entitat de referència a l'Estat espanyol i també davant els organismes internacionals de drets humans, i l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH).

Finalment, la proposta cerca un esquema, basat en els principis de l'humanisme penal, per a resoldre la situació penitenciària del reclús, que porta gairebé 40 anys de presó continuada -amb alguns intervals de llibertat- i té previst el compliment definitiu de les penes l'any 2029, amb la qual cosa hauria complert pràcticament 55 anys de presó. La proposta de resolució ha estat signada pels diputats Salvador Milà (ICV-EUiA), Gemma Calvet (ERC), Ferran Pedret (PSC) i David Fernàndez (CUP).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid