Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La CUP de Biar és la primera del País Valencià que anuncia que es presenta a les eleccions

Després de veure's obligada a suspendre per la pluja la roda de premsa que tenia preparada, la CUP d'aquest municipi de l'Alcoià ha fet públic que concorrerà amb candidatura pròpia a les eleccions locals de maig apenes un any després de presentar públicament la candidatura al poble.

16/03/2015 Política
La roda de premsa prevista per la CUP de Biar (l'Alcoià) per al passat dissabte va haver de ser cancel·lada, ja que la pluja no va permetre fer-la a la plaça de l'Ajuntament com estava previst. El motiu pel qual es va convocar aquest acte era per informar de la desició respecte a les properes Eleccions Municipals del 24 de maig.

La gent de la CUP de Biar ha participat i participa en diferents associacions, plataformes i altres sectors del poble a nivell individual o identificant-se com a CUP. "Som gent que es preocupa pel present i futur de Biar, pel poble treballador, per la nostra cultura i per la nostra llengua" afirma la formació.

Al llarg de tot este temps, la CUP de Biar ha estat representada "dins i fora de Biar en diverses manifestacions defensant el dret a decidir, defensant els drets dels animals, commemorant la Diada del País Valencià, celebrant el 82è aniversari de les normes de Castelló, defensant l'escola que volem o, com recentment, defensant els drets de les dones el passat 8 de març".

Segons la CUP de Biar també han donat a conéixer la seua opinió mitjançant comunicats, com va ser el cas amb la contrareforma de la llei de l'avortament i la llei mordassa, entre d'altres, i mitjançant la gravació de vídeo-resums dels plens de Biar i on incorporen moltes de les seues propostes al respecte i acosten la política al poble.

És per "tot aquest treball que hem fet i que continuarem fent" que des de la CUP d'aquesta localitat de l'Alcoià han decidit presentar-se a les Eleccions Municipals com a CUP Biar amb Eduard Garcia com a cap de llista de la candidatura. A partir d'ara des de la CUP vol "obrir-se al poble" en l'el·laboració del seu Programa Polític, ja que "entenem que és el poble qui ha de fer la política i el més adequat en la presa de decisions que li afecten" han conclós des de l'assemblea local. La CUP d'aquest municipi de 3.600 habitants es converteix així en la primera CUP del País Valencià que fa públic que es presentarà a les Eleccions Locals del proper 24 de maig.

Les propostes de la CUP

Des de la CUP de Biar s'han fet públiques algunes de les seues primeres propostes, que entre altres són la possibilitat de sotmetre a referèndum vinculant les decisions més importants que calga prendre des de l'Ajuntament i que afecten al poble, podent votar els majors de 16 anys, com també la reivindicació de Diades com el 8 de març, el 25 de novembre i altres farcint-les d'activitats.

L'eliminació o reducció dels sous dels regidors i regidores, així com la revisió del sou de l'alcaldia a dos voltes el SMI.

L'economia social i solidària amb el foment i suport al cooperativisme i l'autoocupació, com també l'impuls de l'agricultura ecològica i creació d'horts als terrenys públics.

La creació d'un Espai Jove que siga gestionat pels mateixos joves amb comissions de treball per a la realització de tot tipus d'activitats com ara concerts, xarrades, exposcions...

La instal·lació de panells solars en els edificis públics per al subministrament de la llum, aigua calenta i calefacció, una inversió que a llarg termini s'amortitzarà i ens ajudarà a la sostenibilitat.

Com també la prohibició d'instal·lar circs amb animals a Biar, circs on són "maltractats i empresonats per a tota la vida, un dels molts abusos que pateixen els animals pel simple fet de ser-ho i que està molt lluny d'educar als biaruts i biarudes més joves en valors de respecte cap als més indefensos".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid