Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La Crida per Sabadell reclama la municipalització del servei públic de neteja d’equipaments

Denuncia l'incompliment per part d'Ingesan de l’anterior plec de condicions i se suma a les reivindicacions de la plantilla

20/03/2015 Política

La Crida per Sabadell aposta per recuperar la concessió del servei de neteges d'equipaments públics a les empreses privades que està pendent d’adjudicació després del tràmit de classificació d’ofertes en el Ple del mes de març. L'opció més convenient és, segons la candidatura d'esquerres, un procés de municipalització, en sintonia amb les demandes de les treballadores d’aquesta concessió. L'objectiu d'aquest procés de municipalització és garantir els drets i les condicions dels i les treballadores i el bon servei per a la ciutat, i alhora estalviar a les arques municipals el benefici industrial que obté l'empresa concessionària.

Maties Serracant, portaveu de la Crida, denuncia que “el calendari i les condicions del procés d’adjudicació han fet impossible una proposta de les treballadores per a poder-se fer càrrec directament de la gestió del servei” i que “el govern municipal ha desoït en tot moment les peticions de municipalització que ha vingut fent l’Entesa per Sabadell des de l’adjudicació de l’actual contracte al desembre de 2013”.

La Crida per Sabadell se suma així a les reivindicacions de les treballadores que actualment pertanyen a la plantilla d’Ingesan de retornar a la gestió pública aquest servei i alhora reclama un debat de fons sobre la gestió del conjunt dels serveis municipals de la ciutat. En aquest sentit, Serracant valora la necessitat de revertir les “pràctiques opaques i l'incompliment reiterat per part de les concessionàries de les condicions acordades” així com “la precarització de les condicions laborals que cada nou concurs suposa pels treballadors i treballadores”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid