Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
L'acte de conciliació entre el treballador acomiadat, de la COS i TESTO acaba amb l'amenaça d'una querella criminal
12/03/2015 Laboral

Ahir,  TESTO va retirar la petició de 10.000 euros i només va exigir la rectificació pública de la COS respecte l'acusació d'assetjament laboral. Davant d'aquesta situació, tant el treballador com la COS s'han negat rotundament a rectificar i la conciliació s'ha acabat sense acord. Ara l'empresa amenaça de presentar la querella criminal.

Aquesta actitud, segons la COS, ha demostrat que aquesta petició només era un intent d'intimidar el treballador i la COS. Un intent de coartar la llibertat sindical i la defensa dels drets dels treballadors. Aquestes demandes tenen l'objectiu prioritari de desincentivar qualsevol mobilització o protesta per part pels treballadors. "Per això mateix ens hem negat a rectificar el que denunciem, tant públicament com als tribunals: TESTO va assetjar i actuar contra lallibertat de representació sindical. Nosaltres no pagarem i no rectificarem el que és cert. No farem ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets", puntualitza el sindicat. 

El cas es remunta a la primavera de 2014, quan el treballador va ser triat pels seus companys com a delegat d'empresa. A causa d'això va patir un procès d'assetjament per part de TESTO que va acabar amb el seu acomiadament. TESTO demanava 10.000 euros al treballador i la COS en concepte de danys i perjudicis per la campanya de suport al treballador, que diu va perjudicar la imatge de l'empresa.

El sindicat recorda el cas: "el nostre company va ser perseguit, expedientat i finalment acomiadat després de la seva elecció com a delegat sindical pels treballadors de l'empresa a Cabrils. La COS Maresme ja ho vam denunciar en diversos comunicats en juny  i a l'agost de 2014 . També s'hi van convocar concentracions solidàries per denunciar el cas a Cabrils i València

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid