Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Productes catalans
Es promou una iniciativa per consumir productes catalans a partir del codi de barres

La iniciativa fa anys que existeix, però ara ha tornat a rebrotar: amb l'argument que amb el nou Estatut, l'IVA que es genera per la venda de productes fabricats a Catalunya és del 100% per a les arques catalanes." No inclou, però, cap referència als productes elaborats en altres territoris dels Països Catalans

17/03/2015 Res-pública

Un missatge que corre a través de la xarxa una iniciativa que es pot interpretar com a boicot o de consum nacional: "Des d'ara, els productes fabricats a Catalunya tindran un número propi en els codis de barres, i proporcionaran un índex diferenciat del de la resta d'Espanya."

I recomana:  "Recorda, doncs: compra productes catalans, i així l'IVA que pagaràs es quedarà tot a Catalunya."

Codi de barres 15: Producte català

Codi de barres 84: Producte "espanyol"

També afegeix una clarifició per motivar aquesta iniciativa, que "Segons el nou Estatut, l'IVA que es genera per la venda de productes fabricats a Catalunya és del 100% per a les arques catalanes." No inclou, però, cap referència als productes elaborats en altres territoris dels Països Catalans.

L'Associació Catalana de Codi de Barres

Aquesta entitat, nascuda fa uns anys, té al seu web el missatge que "Ara podem etiquetar els nostres productes amb un codi de barres que ens identifiqui com país..." I explica que l'ACCB va néixer "perquè les nostres empreses no es vegin forçades a identificar les seves productes amb el prefix 84, a la vegada que evitem fer front a quotes importants de per vida." En aquest sentit, també hi podem llegir ben explicats els criteris que s'utilitzen per confeccionar els diferents codis de barres.

També s'hi explica com va crear-se aquesta entitat, com una reacció davant uns situació econòmicament injusta: ja que "no és raonable que a un emprenedor, després d'haver afronta les infinites dificultats que surten al pas quan de posar en peu una empresa es tracta i d'haver pagat impostos de tot tipus, se li exigeixin 985,13 € de quota d'alta més 192,06 € a l'any de per vida pel dret a disposar d'uns dígits amb els de confeccionar el codi de barres per al seu producte que, a més, l'identifica com a fabricant espanyol (84 GS1 AECOC). Així que, lliurement, un grup de professionals catalans de llarga tradició en codificació comercial ens proposem associar al major nombre possible de empresaris catalans i donar satisfacció a la necessitat de disposar de dígits d'identificació comercial que coexisteixin amb el sistema GS1 i identifiquin a Catalunya (amb el prefix 15), de forma pràcticament gratuïta."

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid