Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Davant de les eleccions municipals del 2015: "Anem per feines"

No s’equivocava el gran escriptor valencià, Joan Fuster, quan deia que «tota la política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres». Que a les classes populars se’ns hagi apartat completament de les decisions importants —que són les de cada dia— és una de les principals causes de l’empobriment i de l’estat precari en què es troba en general la societat d’avui en dia. La pèrdua dels drets socials i de les llibertats individuals juntament amb els atacs a l’autogovern —i, fins i tot, a la pròpia autonomia municipal— i el menyspreu cap a la cultura pròpia per part de les institucions de les illes són conseqüència directa del que ja advertia Fuster.

A Sóller la situació no és gaire diferent que a la resta de país. A nivell municipal, no només s’ha tolerat aquesta situació, sinó que se’ns ha mentit i s’ha apartat la ciutadania de qualsevol decisió política per tal de governar pels interessos d’uns pocs. Al nostre Ajuntament, el Partit Popular ha actuat, durant els darrers quatre anys, de forma autista, sense cap rumb ni direcció. Ha governat preocupat tan sols pels seus propis interessos personals, essent totalment incapaç d’escoltar ni de defensar els interessos dels sollerics i de les solleriques.

La poca implicació davant del retard amb el retorn de la subvenció del túnel de Sóller, les privatitzacions dels serveis públics, l’extensió de l’ORA, l’enèsima reforma circulatòria que no arregla res, la falsa baixada de l’IBI, el foment d’infraestructures insostenibles o bé l’atac al petit comerç són només exemples de la mala gestió actual. Per no parlar d’altres fets més greus que semblen traspassar directament la legalitat, com ara, no seguir els procediments legals per dur a terme licitacions d’obra, la col·locació de càrrecs a dit o instal·lar càmeres il·legals.

Per altra banda, a l’oposició institucional —exceptuant alguns casos molt puntuals—, li ha costat estar a l’altura i fer front a les mesures del PP i, en aquest sentit, hem estat els mateixos moviments socials del poble els encarregats de donar una resposta a l’alçada de les circumstàncies. Hem estat nosaltres els qui, en alguns casos, hem marcat l’agenda política de Sóller.

El Col·lectiu Albaïna no s’amaga darrera cortines electoralistes i, per això, no tenim cap inconvenient en explicar el nostre projecte polític. Creim que la presa de consciència, la feina activa i l’empoderament de les classes baixes i dels moviments socials i veïnals són de màxima importància, precisament perquè la política —la política real, la que es fa dia a dia dins i fora de les institucions— estigui al servei dels sectors més desfavorits de la societat i no al servei dels beneficis d’uns pocs. Per altra banda, consideram que, per aconseguir la normalització definitiva de la nostra cultura, és essencial defensar la nostra llengua i la nostra dignitat mitjançant el propi autogovern, enfocat sempre des d’un punt de vista integrador i de cohesió social.

Defensam, per tant, un projecte polític d’esquerres i a favor de l’autodeterminació del nostre poble. Un projecte que estigui emmarcat sempre dins del propi municipalisme i que defensi l’autonomia municipal. Són les petites organitzacions humanes, les que sorgeixen a diferents barris d’una ciutat o a diferents municipis de l’illa, les que han de ser el motor del canvi polític real perquè són les més properes a la ciutadania i les que permeten una major implicació de la gent. Lenta però impecable, com la feina d’una formigueta, creim que, respecte del nostre projecte polític, desenvolupar el municipalisme és essencial per assegurar que el canvi sigui real i no únicament passatger.

No obstant això, el Col·lectiu Albaïna no rebutja la lluita institucional, malgrat que ni el Col·lectiu ni cap dels seus militants vagi a les eleccions ni doni suport a cap candidatura de les que s’han presentat fins ara. Lògicament, no donarem suport ni al PP ni a cap partit de la dreta. Però tampoc —en cap cas—, donarem suport a Junts per Sóller, perquè consideram que es tracta d’un projecte sense forma i buit de contingut i que és el resultat de la «por de perdre» davant d’un PP ja de per si afeblit. En aquest sentit, pensam que el canvi institucional real passa per la lluita diària, de base, coordinada amb els moviments socials i, sobretot, amb un projecte municipal clar i concís. Des d’Albaïna seguim amb la vista posada cap a l’horitzó, però amb els peus tocant sempre en terra. Anem, doncs, per feines!

Col·lectiu Albaïna
4 de març del 2015, Sóller

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid