Corrupció
Un excàrrec d'ICV-EUiA denunciat per prevaricació "endollat" ara a la Diputació

L’ex-regidor de Cerdanyola va abandonar el consistori "pel seu estat de salut" tot just quan estava sent investigat per prevaricació, ara ha utilitzat la porta giratòria de la Diputació de Barcelona per passar a cobrar 49.078,72 € com a càrrec de confiança

21/02/2015 Política
Qui va ser regidor a l’Ajuntament de Cerdanyola, Santi Cayuela, que va acabar la seva trajectoria al consistori amb greus sospites de prevaricació, ha estat recol·locat com assessor de la Diputació de Barcelona amb un salari de 49.078,72 € distrubuït en 12 pagues mensuals i dues d'extraordinàries.

Amb aquesta pràctica, ICV-EUiA demostra que no pretén baixar-se del carro de les portes giratòries de la Diputació. Teòricament, la Diputació de Barcelona “s’encarrega de donar suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat de manera més homogènia a tot el territori”, i “coordina serveis municipals i organitza serveis públics de caràcter supramunicipal”. A la pràctica, com s’està demostrant dia a dia, la Diputació és un ens que no és eficient per la ciutadania (massa burocràcia que ralentitza les urgències locals), però si és eficient per recol·locament de polítics, sobretot de ICV-EUiA, CiU, PSC i PP.

Adjudicacions irregulars i manca de transparència en la comissió d’investigació

Tal i com assenyala Cerdanyola Informa, Santi Cayuela està denunciat per la Fiscalia Provincial de Barcelona per presumpta prevaricació a l’hora d’adjudicar arbitràriament la gestió de dos espais municipals a la Federació Catalana d’Handbol.

En aquest sentit, el 2013 es va crear una comissió d’investigació per analitzar els contractes de la FCH i l’Ajuntament de Cerdanyola. Malgrat les “bones aparences”, aquesta comissió com a eina contra les corrupcions i irregularitats a l’ajuntament està sent esteril a la pràctica, i els grups polítics de l’oposició que hi participen es queixen contínuament de la manca d’informació sobre informes de supervisió i control d’obres, comptes anuals auditades de 2008, 2009 i 2010, etc.