Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Nou "incident" a Castelló de la Plana per parlar en català a la policia

Un conductor va ser retingut després d’una infracció de trànsit per agents de la policia nacional espanyola, que liva negar la possibilitat d’expressar-se en català

28/02/2015 Llengua
Un nou cas de vulneració dels dret a expressar-se en català ha tingut lloc a la Ciutat de Castelló. El cas s'ha fet públic a partir de la denúncia pública que n'ha fet Compromís pel País Valencià.

J.A.S. veí de la capital de La Plana, va estar retingut el passat dimarts per una patrulla d’agents de la Policia Nacional espanyola. La Veu del País Valencià ha informat que la detenció es va produir en el nucli urbà de Castelló, quan aquesta persona va ser aturada amb motiu d'una infracció de trànsit per excés de velocitat.

Durant la identifiació realitzada els policies van negar-li que s'expressés en català i van trucar a una altra patrulla de reforç per "traduir" el que el que responia la persona retinguda, però “amb un menyspreu i una manca de sensibilitat tal, que ha dut al veí a sentir-se humiliat i a plantejar-se la possibilitat de presentar una queixa contra els agents de l'ordre”.

Segons indica el digital La Veu del País Valencià la víctima d’aquest nou cas de vulneració del drets lingüístics té intenció de denunciar el cas davant el Síndic de Greuges.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid