Habitatge
La policia municipal de Salt desallotja i tąpia pisos del "Bloc Dignitat" per forēa i sense cap ordre judicial

Ahir a la tarda, els veïns van denunciar els fets al jutjat de guàrdia de Girona. Tot just tornar, s’han trobat que la policia havia retirat el control d’entrada a l’habitatge. Un dels pisos ocupats continua amb la porta tapiada.

25/02/2015

La policia de Salt intenta impedir per la força i probablement de forma il·legal, la convivència al "Bloc Dignitat" que havien acordat propietaris de pisos i membres de la PAH Girona Salt que en no tenir casa, havien ocupat els pisos buits a mans d’entitats financeres, segons informa SICOM.CAT.

La policia municipal de Salt va instal·lar el dilluns 23 de febrer de 2015, controls a l’entrada de l’habitatge precintant i tapiant portes de pisos ocupats. Fins i tot van deixar fora una dona i el seu fill recent nascut, contravenint les disposicions europees que no permeten desallotjar/desnonar una família amb menors d’edat sense haver assegurat prèviament que disposen d’habitatge. Finalment se’ls va permetre tornar desprès de la intervenció de membres de la PAH Girona Salt i dels Mossos d’Esquadra. No pas a dues de les famílies també amb fills menors, que eren fora de l’edifici quan va actuar la policia municipal. Van quedar al carrer.

Ahir a la tarda, els veïns van denunciar els fets al jutjat de guàrdia de Girona. Tot just tornar, s’han trobat que la policia havia retirat el control d’entrada a l’habitatge. Un dels pisos ocupats continua amb la porta tapiada.

Els veïns del bloc "Dignitat" de Salt, situat a Plaça de Catalunya 3, estaven contents que famílies vinculades a la PAH Girona Salt decidissin obrir i entrar als pisos buits de l’habitatge. Amb l’ocupació s’evitava que l’edifici en general i els pisos buits en particular, continuessin degradant-se donat que els propietaris dels pisos desocupats – entitats financeres – no fan res per conservar-los.

Entenen els veïns del bloc ‘Dignitat’ que tots junts podien fer front amb millors garanties, al procés de gentrificació a que està sotmès el barri i el mateix edifici. – Gentrificació: deixar que es degradin zones urbanes per desprès especular -.

Els veïns han decidit denunciar els fets perquè consideren que no es pot desallotjar un pis ocupat on hi viuen persones fins i tot amb menors d’edat, sense una ordre judicial i estudien presentar una querella criminal contra l’alcalde.