Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#StopTaser
La CUP demana que la Conselleria d'Interior aturi la compra de pistoles Taser

La formació forma part de la plataforma #StopTaser, que vol obrir un debat social sobre el potencial lesiu de les pistoles elèctriques i que aquesta arma sigui prohibida a Catalunya.

24/02/2015 Drets i Llibertats

La CUP demana a la Conselleria d'Interior que s'aturi la compra de pistoles Taser per incorporar-les a l'armament dels Mossos d'Esquadra i que es celebri un jornada de compareixences a la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya sobre la conveniència de l'ús d'aquesta arma. La CUP ha fet aquesta petició avui arran de les informacions periodístiques que asseguren que Interior ja hauria donat el vist-i-plau a la compra d'aquestes armes.

Les pistoles Taser són armes paralitzants que descarreguen electricitat sobre la persona per a immobilitzar-la momentàniament. Des de l’any 2000 s’està generalitzant el seu ús als cossos policials de molts països, tant de la policia d’ordre públic com dels funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat així com per efectius militars. Malgrat que se les cataloga com a armes no letals, Amnistia Internacional recull en el seu informe de l’any 2007 la mort de 269 persones als Estats Units, de juny del 2001 a juny del 2007, i de 15 persones al Canadà, entre mitjans del 2003 i juny del 2007, després d’haver rebut descàrregues d’aquestes armes.

La CUP forma part de la plataforma #StopTaser, plataforma que es va presentar a mitjans de febrer i que demana la prohibició d’incorporar i utilitzar pistoles elèctriques Taser per part de tots els cossos policials, així com altres funcionaris encarregats de la custòdia de persones privades de llibertat i la retirada immediata d’aquestes armes per part d’aquells cossos policials que en l’actualitat les tinguin incorporades en les seves dotacions armamentístiques. Ja són una cinquantena les entitats que s’han adherit a la campanya, tals com Justícia i Pau, Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Rescat, Observatori DESC, Sodepau, CUP, ERC, CGT, ACAT, OSPDH, Tanquem els CIEs o Rereguarda en Moviment.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid