Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'any 2015, any plebiscitari i constituient per la república catalana independent

DECLARACIÓ DE FEBRER DE 2015

FEM PASSOS SEGURS CAP A LA INDEPENDÈNCIA

-L’ANY 2015, ANY PLEBISCITARI I CONSTITUENT PER LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT-

 

Amb prou feines començat aquest any 2015, el dia 14 de gener passat, ens han comunicat la notícia de la convocatòria d’unes eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya cap a finals d’any ... el dia 27 de setembre. Des del Col·lectiu Drassanes ja vam avançar una presa de posició clara, on manifestàvem el nostre desacord amb aquest ajornament que no consideràvem justificat en funció de les necessitats del moviment independentista i exposàvem els inconvenients que podia comportar en el camí cap a la Independència.


Després del 9 N i davant el repte important de dues eleccions determinants

Més enllà d’aquesta crítica necessària, cal partir del reconeixement que el conjunt del nostre moviment es troba en una situació política determinant que s’ha d’abordar en les millors condicions possibles. Certament la mala gestió que han fet alguns agents polítics a partir del 9N ha afegit dificultats a les que ja acompanyen el camí feixuc de la independència. Ara convé, per sobre de tot, que ens sapiguem ressituar de manera clara i urgent.

Després de la gran mobilització del 9 de novembre, el moment present es troba entre les conseqüències polítiques del 9N i uns reptes electorals que considerem fonamentals, en dues dates clarament establertes, el 24 de maig i el 27 de setembre.

En el seu moment ja vam analitzar com la consulta alternativa convocada finalment el 9 de novembre podia representar -a causa de l’actitud hostil del govern espanyol i la disposició popular a la mobilització- el començament d’un camí sense retorn cap a la independència. Malgrat les mancances polítiques de la convocatòria, la participació popular important i els continguts de desobediència i ruptura envers el règim polític espanyol vigent, que van tenir lloc en aquell esdeveniment participatiu, obliguen els diferents agents polítics a reforçar el compromís en la confrontació independentista. Cal tenir clar que aquest compromís és plenament vigent ara, independentment del retard de la data de les eleccions autonòmiques.


Unes eleccions plebiscitàries i constituents

Allò que ha canviat després de l’ajornament de la convocatòria de les eleccions autonòmiques respecte a les previsions i peticions populars (segons les quals les eleccions autonòmiques – dites “plebiscitàries”- havien de ser abans de les eleccions municipals) és que s’ha vist incrementada la importància de les eleccions municipals (unes eleccions que són, a més, autonòmiques al País Valencià i les Illes). Es tracta, en general, d’unes conteses electorals que, a part dels aspectes conjunturals que comentem, ja venien marcades per forts vents de canvi com a conseqüència d’unes condicions que afavoreixen la seva politització.

Dins aquesta perspectiva cal, doncs, que la pressió del moviment independentista doti ja d’un veritable caràcter plebiscitari i constituent aquestes primeres eleccions del mes de maig.

Per a dir-ho net i clar: des d’ara i fins al 27 de setembre (i més enllà)es fa necessari que el repte independentista ocupi el centre del debat polític de la mateixa manera que ho ha fet aquests mesos i anys passats.

El canvi de data fixat finalment per Artur Mas, ha traslladat la necessitat de reforçar el camí cap a la independència al llarg de tot aquest any 2015. I el primer moment rellevant a considerar seran ja les eleccions del 24 de maig amb tot el període precedent de preparació en què hem de prendre l’ofensiva.


El motor: un gran debat popular cap a la República Catalana


Tal com ja ho està assumint una part important del nostre poble, hem de treballar amb la convicció que el motor que ha de dinamitzar l’acció política al llarg d’aquest any, tot reforçant el caràcter independentista i popular de les diferents conteses, és la promoció d’un debat popular ampli al voltant de la consecució de la República Catalana Independent. Aquest és l’objectiu polític col·lectiu del poble català que hem d’assumir tots plegats com a plasmació de les nostres mobilitzacions de tots aquests anys.

Amb el procés de definició primer, i de proclamació després, de la República Catalana Independent s’obre una oportunitat històrica per a construir una societat nova, un país nou, lliure dels ròssecs del passat. Afrontar col·lectivament com volem que sigui la República Catalana donarà al nostre moviment popular per la independència la força necessària per a construir i defensar aquest objectiu polític.


Per aquesta raó fem una crida a convocar, ja des d’ara, un Debat Constituent al llarg de l’any 2015a partir de la divulgació dels continguts on aportem una primera descripció de les “Bases Constitucionals i Drets Fonamentals de la República Catalana Independent” i a partir també de la descripció del procés constituent que ha d’acompanyar aquest debat que ens ha de portar a la consecució de la Independència. (v. Document base del Debat Constituent 2015 i Proposta de Fases i Temporització).

Des del Col·lectiu Drassanes fem una crida a difondre àmpliament aquest debat sobre el país que necessitem i volem. Cridem a treballar, ja des d’ara, Per la República Catalana Independent.

Col·lectiu Drassanes

Països Catalans, febrer de 2015

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid