#vagainterina25F
El professorat interí es manifesta a Valčncia en defensa de la seva estabilitat laboral

Les organitzacions convocants insten a la Conselleria d’Educació a atendre les peticions del professorat interí i se sente a negociar un nou acord abans de la convocatòria d’oposicions.

25/02/2015 Educació

El professorat interí es manifesta aquest matí pels carrers de València coincidint amb la jornada de vaga convocada en defensa de la seva estabilitat laboral.

La vaga i les mobilitzacions han estat convocades conjuntament per  l'STEPV, AFID (Associació de Funcionaris Interins Docents) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí) amb el professorat interí realitzades recentment. Tenen el suport de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaDPV) i de la Coordinadora Obrera Sindical (COS). S'han organitzat autobusos que han eixit aquest matí des del Baix Segura i des d’Alacant per acudir a la manifestació i a la jornada de vaga.

Els docents interins del País Valencià rebutgen  l’aplicació de l’acord de professorat interí de 2013 en les pròximes oposicions previstes en l’àmbit de l’ensenyament no universitari ja que comportarà una nova onada de reordenacions del professorat interí de les especialitats afectades per la convocatòria d’oposicions.

També reclamen obrir una negociació amb la Conselleria d’Educació d’un nou acord abans de la convocatòria de les oposicions que retorne als criteris d’ordenació anteriors a l’acord de 2013 i que portaven en funcionament des de fa més de 30 anys.

Volen recuperar el lloc en les borses de treball del personal interí reordenat per l’aplicació de l’acord després de les oposicions de 2013, que en perdre el lloc en la borsa ha perdut ocasió de ser adjudicat amb vacant en les adjudicacions prèvies a l’inici de curs.

Per a la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, la solució està en cobrir amb places de funcionariat tot aquest interinatge del que s’aprofita l’administració pública. "Al contrari, el govern del PP valencià ha imposat un nou sistema de baremació de les borses de treball que trenca les regles vigents per a que moltes persones no tornen a tindre accés al treball", apunta en un comunicat.