Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament Públic
26-F: Vaga Estudiantil "diem NO al 3+2 i a l’EU2015!"

"La lluita contra el Pla Bolonya ja ho va posar sobre la taula: les estudiants passem a ser usuàries d’un servei, l’educació passa a estar regida per la lògica del model productiu i el mercal laboral i s’allunya de servir les necessitats reals del nostre país per subordinar-se als beneficis d’uns pocs".

17/02/2015 Educació

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat vaga estudiantil pel proper 26 de febrer per rebutjar l'aprovació de la Reforma del 3+2.

Un decret que permet a les universitats reduir la durada dels graus de quatre a tres anys, per adaptar-se al model 3+2, amb tres anys de grau i dos de màster, encara que el ministre d'Educació José Ignacio Wert assegura que aquesta no tindria perquè ser l'única combinació possible. La possibilitat d'implantar aquest model va ser un dels punts més criticats per les protestes contra el pla Bolonya, encara que finalment el govern espanyol va optar per la fórmula 4+1, amb quatre anys de grau i un de màster. El nou model s'adaptaria millor a la idea del pla Bolonya d'oferir graus més generalistes i centrar l'especialitat en els màsters, però el ministeri tampoc ofereix cap mesura per garantir-ho mentre la diversitat de títols oferts per les universitats s'ha multiplicat des de la implantació del grau.

Segons el SEPC, "ens trobem que tot i que la lògica de fons és la mateixa, les conseqüències de l’EU2015 poden ser diferents arreu". 

Així el sindicat planteja la mobilització del 26-F, com a dia de lluita descentralitzada "per una educació digna en una terra lliure: per aconseguir una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat. Una lluita que s’ha de dur a terme entre tota la comunitat educativa, amb l’organització de tots els agents que hi participen: professorat, estudiantat, pares i mares, serveis administratius, etc. I també amb tota la societat en general. L’única manera de poder prosseguir amb la nostra lluita és començar a replantejar-nos els privilegis de la classe governant que es contradiuen de manera flagrant amb els nostres drets com a estudiants. Per això lluitarem perquè els equips de govern de les universitats es posicionin totalment en contra de les reformes impulsades i imposades des de la classe governant i es comprometin a congelar els plans de reforma ja iniciats".

Suports a la vaga del SEPC

Comunicat nacional de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) contra el 3+2, i en suport a la convocatòria de vaga estudiantil 

En defensa de la universitat pública, encoratgem els treballadors i treballadores de la UB a fer vaga el 26 de febrer, COS de la Universitat de Barcelona (UB)

 

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid