Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ciència i control social
Uns científics adverteixen que els robots-mosquit robaran aviat mostres d'ADN

Agents d'intel·ligència van demanar a investigadors científics que recopilessin informació genètica dels líders estrangers per determinar dades com la susceptibilitat a les malalties i l'esperança de vida

25/01/2015 Internacional

Uns professors de Harvard han ofert en el Fòrum Econòmic Mundial a Davos una visió pessimista sobre les futures llibertats en què robots-mosquit volarien i picarien robant el nostre ADN. I han assegurat que la privacitat ja està totalment "morta."

Segons The Daily Mail la professora en Ciències de Computació de la Universitat de Harvard, Margo Seltzer, va advertir durant el Fòrum de Davos: "Benvinguts a l'actualitat. Ja estem en aquest món (...) La privacitat, com el coneixíem en el passat ja no és possible ..."

Sophia Roosth, investigadora en genètica de Harvard, va afegir que era "inevitable" que la pròpia informació genètica personal s'introduís en l'esfera pública molt aviat. La científica va assenyalar que els agents d'intel·ligència ja els van demanar recopilar informació genètica dels líders estrangers per determinar coses com la susceptibilitat a les malalties i l'esperança de vida.

Seltzer també va descriure un món en què petits drones robòtics de la mida d'un mosquit volarien al voltant de nosaltres extraient mostres d'ADN per després realitzar una anàlisi que respondria als interessos del govern o, per exemple, accions per a empreses d'assegurances. En aquest sentit va reblar "No és si això serà el futur, però ja està passant ... Vivim en un estat de vigilància, en l'actualitat".

Tal i com explica Russia Today (RT) al seu article, la professora Sophia Roosth va assegurar a Davos que "Les invasions de la privacitat seran més generalitzades."

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid