Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensament crític
Noam Chomsky: els EEUU són els creadors de l'Estat Islàmic

Chomsky adverteix que el fanatisme religiós no es propaga només en els països de l'Orient Mitjà, sinó també als EEUU, potència que va inflamar els conflictes sectaris a l'Iraq i que s'han estès per tota la regió amb conseqüències terribles

12/01/2015 Internacional

El reconegut escriptor i filòsof de Estats Units Noam Chomsky ha criticat la política nord-americana a l'Orient Mitjà i ha relacionat el sorgiment de l'Estat Islàmic (EI) amb la intervenció d'EEUU a l'Iraq.

En una entrevista a Truthout, tal i com descriu un reportatge a CubaDebate, va sostenir que "L'aparició de l'EI i la difusió general del gihadisme radical és una conseqüència bastant natural del martelleig de Washington sobre la fràgil societat de l'Iraq". El pensador sosté que "Els Estats Units són un dels creadors fonamentals del EIIL. (...) Les seves intervencions destructives a l'Orient Mitjà i la guerra a l'Iraq van ser les causes bàsiques del naixement del EIIL." I afirma que "Una de les greus conseqüències de l'agressió dels Estats Units i el Regne Unit va ser la d'inflamar els conflictes sectaris que ara estan destrossant l'Iraq en trossos, i que s'han estès per tota la regió amb conseqüències terribles"

També s'ha mostrat d'acord amb les recents declaracions de l'escriptor i exagent de la CIA, Graham Fuller, que va acusar EEUU de ser un dels "creadors clau" del grup terrorista, com a resultat de la guerra contra l'Iraq empresa el 2003. Segons l'intel·lectual d'esquerres "La situació és un desastre per EUA, però és un resultat natural de la seva invasió." 

Chomsky ha advertit que el fanatisme religiós no es propaga només en els països de l'Orient Mitjà, sinó també als EEUU, fenomen del qual responsabilitza en part al Partit Republicà; "No hi ha molts països al món on la gran majoria de la població cregui que la mà de Déu guia l'evolució, i on gairebé la meitat d'ells pensi que el món va ser creat fa uns pocs milers d'anys."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid