Neix l’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola
Neix l'Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola Neix l'Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola
L’AJIC som un grup de joves de Cerdanyola que, davant l’emergència social i nacional que pateix la nostra terra, els Països Catalans i, per tant, la nostra vila, Cerdanyola del Vallès, decidim prendre partit per canviar-ho tot.

Després d’anys de lluites del jovent revolucionari cerdanyolenc, creiem imprescindible una nova organització per afrontar nous reptes.

* Alliberament Nacional * Construcció del Socialisme * Alliberament de Gènere * Defensa de la Terra

 

Dit això, us animem a llegir el nostre manifest fundacional:

El 2015 se’ns presenta com un any de canvi. Després de tants anys de lluita, finalment hem obert l’escletxa que ens permetrà forçar la ruptura democràtica per construir la República Catalana i Socialista que trenqui del tot amb el passat obscur. A la mort del dictador, els Països Catalans no van ser capaços d’assolir l’alliberament nacional i van quedar atrapats en el que s’ha conegut com a Règim del 78, que no va ser més que el pacte entre l’oligarquia i el poder franquista. Gairebé 40 anys després, el poble català ha dit prou i com a joves tenim el deure d’organitzar-nos per trencar el cadenat que ens oprimeix tant socialment com nacionalment.

Enguany serà un any especialment actiu políticament. A les eleccions al Parlament de Catalunya convocades pel 27 de setembre, que com a cerdanyolencs ens afecten directament, hi hem de sumar les eleccions del País Valencià i de les Illes Balears i Pitiüses que se celebraran al maig. Després de molts anys de caminar pel desert, les enquestes indiquen la possibilitat d’acabar amb els governs del Partit Popular que tant de mal han fet al nostre poble. L’apagada de tot mitjà audiovisual en llengua catalana al País Valencià i el TIL a les Illes han estat els intents més sonats per impedir la vertebració dels Països Catalans però un cop més el poble ha plantat cara als poderosos i ha sortit al carrer per defensar la seva cultura. Des de Cerdanyola del Vallès el jovent farem tot el possible per ajudar a fer caure el mal govern.

En aquest escenari de ruptura en el qual ens trobem, les eleccions municipals del maig són el primer pas per assolir una independència real, econòmica, social i nacional. Tindrem, per tant, l’oportunitat i l’obligació de netejar l’ajuntament del caciquisme cerdanyolenc de PSC i ICV-EUiA. Les joves de Cerdanyola no oblidem el projecte d’ordenança cívica que criminalitzava els joves per jugar a pilota o patinar i pretenia acabar amb la participació política a les places. De la mateixa manera tampoc no oblidem com la mobilització popular va aconseguir aturar aquella ordenança que era més cínica que cívica. És urgent un govern local veritablement ecologista, que solucioni d’una vegada l’enorme desastre mediambiental que són els abocadors tòxics i que freni definitivament el projecte del Centre Direccional. Cal una política local que garanteixi el dret a l’habitatge digne. Necessitem, també, un ajuntament independentista que estigui disposat a forçar la ruptura democràtica amb l’Estat espanyol quan sigui el moment. En definitiva, lluitarem per un ajuntament del poble i pel poble.

L’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola neix amb la voluntat d’aglutinar el jovent revolucionari i combatiu del nostre poble. Ens reivindiquem hereus d’una llarga història de lluita i dignitat. Som els segadors que es van revoltar contra els abusos de les forces del comte-duc d’Olivares. Som els maulets que van lluitar fins al final contra les tropes borbòniques en la Guerra de Successió. Som la resistència que el 1936 va aixecar-se per defensar la llibertat. Som els professors que en ple franquisme organitzaven classes de català. Som les lluites per l’alliberament sexual i de gènere que, de fet, mai no han deixat de ser vigents. Som tots aquells que no es van creure la Barcelona olímpica que va significar l’inici de la ciutat temàtica en la qual han convertit la nostra capital. Som 15-M i som ANC. Som també Guillem Agulló, Lluís Maria Xirinacs, Salvador Allende, Maria Mercè Marçal, Ovidi Montllor, Ernesto “Che” Guevara, Simone de Beauvoir, Pau Casals, Hugo Chávez i tants altres.

Per tot això, sabem que som l’avantguarda del canvi.

 26 de gener de 2015. Cerdanyola del Vallès, Països Catalans.