Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
La Plataforma de Defensa de Gallecs denuncia la construcció d'un centre logístic de 50.000 m2

Amb la venda de Can Banús (a l'espai natural i terme municipal de Santa Perpètua)

30/01/2015 Territori
L'Incasol es ven Gallecs L'Incasol es ven Gallecs

Diverses entitats mediambientalistes en representació de la Plataforma de Defensa de Gallecs han presentat una queixa al Síndic de Greuges per la venda de Can Banús (a l'espai natural i terme municipal de Santa Perpètua) per part de l'Incasòl (Generalitat de Catalunya) a l'empresa TransWences per a la construcció d'un centre logístic de 50.000 m2 que "comportarà un greu incompliment dels Drets Humans i Constitucionals pel que fa a un Medi Ambient i una Salut adequada per a les persones", denuncien les entitats.

Segons la Plataforma en Defensa de Gallecs, la instal·lació del centre logístic comportarà un greu deteriorament del Medi Ambient i de la Salut de les persones. "Gallecs és un espai cal preservar ateses les essencials funcions agrícoles, ambientals i per a la salut de les persones que suposa", considera l'entitat i lamenta que tot l'Espai Natural de Gallecs no estigui inclòs en el Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) de Gallecs i, per tant, "no té una figura urbanística que n'impedeixi la seva urbanització. El cas de Can Banús n'és un exemple, però hi ha espais a d'altres municipis, com Mollet, Palau-solità o Montcada que poden ser urbanitzats en qualsevol moment tot i tenir com a propietari la Generalitat de Catalunya mitjançant l'empresa pública de l'Incasòl", indiquen.

La Plataforma insta totes les forces polítiques dels municipis que conformen Gallecs i del Parlament de Catalunya, i als governs municipals i de la Generalitat a què vetllin per la salut de les persones i per a un medi adequat i, "per tant, emparin totes les eines que estiguin al seu abast per aturar aquesta venda i urbanització i iniciïn tots els processos administratius que calguin per a preservar l'Espai Natural de Gallecs en la seva totalitat", conclou.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid