Grècia
La CUP felicita el poble grec per haver vençut la por i les amenaces de la Troika

Grècia opta per recuperar la seva sobirania

26/01/2015 Internacional

La CUP ha qualificat de dia històric aquest diumenge 25 de gener de 2015 per al poble grec i per als pobles d’Europa. "Avui s’ha viscut la primera derrota política de la Troika al nostre continent" assenyala la formació que puntualitza que la causa principal n’ha estat la important victòria de Syriza, una coalició forjada durant més de deu anys. la CUP també apunta que altres projectes de l'esquerra. com el Partit Comunista de Gràcia (KKE) també han augmentat en vots i en representació.

També indica en la nota que "Avui el poble grec, després d’anys de mobilització contra les retallades i privatitzacions salvatges ha donat la primera estocada a la Troika. Perquè el què ha passat avui és fruit d’anys de treball, de lluita i d’organització, elements necessaris per a que qualsevol canvi estructural, qualsevol canvi de debò, sigui possible".

La CUP desitja que després del dia d’avui que els altres pobles del sud d’Europa es posin a la cua. El català, el primer d’ells. "Al maig i al setembre tindrem dues oportunitats per avançar decididament en el camí cap a la plena independència. Com Grècia, hem de fer un pas de gegant en la recuperació de les sobiranies: la nacional, la política i l’econòmica".

Tot i axí, la formació independentista ha apuntat que cal restar alerta a la consolidació d'Alba Daurada com a tercera força al parlament grec i redoblar els esforços en el combat social i polític contra el nazisme i l'extrema dreta en general.

Per a la CUP, ara "la nostra tasca principal és construir i consolidar una alternativa catalana real al projecte neoliberal europeu. Una alternativa al capitalisme, al model que ens imposa una vida de misèria i de precarietat. I això, ara i aquí, passa per construir la nostra independència com a eina per a una veritable igualtat i la justícia socials."