Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
L’abandonament escolar a les Illes Balears, País Valencià i Catalunya, per sobre de la mitjana

Les Illes Balears amb un 32,1% encapçalen l'abandonament en relació a l'estat

30/01/2015 Educació

A les Illes Balears, gairebé un de cada tres joves d’entre 18 i 24 anys ha abandonat els estudis sense acabar ni tans sols l’ESO. És la taxa d’abandonament escolar (32,1%) més alta de totes les comunitats autònomes espanyoles, que de mitjana ronden el 22% d’abandonament, segons les estadístiques del 2014 publicades ahir pel Ministeri d’Educació espanyol i que recull El Diari d'Educació.  Catalunya i el País Valencià, amb percentatges del 22,2 i el 23,4%, respectivament, se situen lleugerament per sobre de la mitjana de tot l'estat.

Aquestes estadístiques demostren, per una banda, que l’abandonament escolar prematur s’està reduïnt any rere any. Ja sigui per el potenciament de la Formació Professional, o per la manca d’expectatives laborals de baixa qualificació, cada vegada més els alumnes opten per seguir estudiant. Abans de la crisi, l’abandonament escolar prematur se situava a Espanya i en comunitats com Catalunya per sobre del 30%, mentre que ara s’apropa progressivament al 20%.

L’altra conclusió, tanmateix, és que el combat contra l’abandonament és encara a anys lluny d’apropar-nos a les mitjanes de la Unió Europea. Els països europeus tenen de mitjana al voltant d’un 12% de joves sense estudis superiors i que han abandonat la formació. També queda lluny l’objectiu de l’Estratègia Europa 2020, segons la qual caldria ajustar l’abandonament a un màxim del 15%.

Balears i València, tristes excepcions

Malgrat la tendència a la baixa, només dues comunitats autònomes mantenen aquest 2014 les seves taxes d’abandonament: les Illes Balears i el País Valencià. El cas de les Illes és especialment greu, atès que en el darrer any ha patit un augment important. L’any 2013 ja era líder en abandonament amb el 29,7%, i ara ho és amb el 32,1%. En el cas del País Valencià, ha patit un increment del 21,7% al 23,4%, després de veure com disminuïa la taxa progressivament des del 2009.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid