Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria història
Homenatge a Quico Sabaté a Sant Celoni

En record del guerriller antifranquista Quico Sabaté Arran Baix Montseny i el Casal Quico Sabaté de Sant Celoni   commemoraran els 55 anys de la mort del famós maqui a Sant Celoni el proper diumenge 11 de gener. A les 18:00 començarà una marxa de torxes amb al col·laboració dels Timbalers De Can Ramis i els Diables Sant Celoni.

07/01/2015 Història

El diumenge 11 de gener Arran Baix Montseny i el Casal Quico Sabaté de Sant Celoni organitzaran, com cada any per aquestes dates, un homenatge al guerriller Quico Sabaté qui va perdre la vida a Sant Celoni. A les 18:00 a la plaça Comte del Montseny començarà la marxa de torxes on hi col·laboren els Diables Sant Celoni i Timbalers De Can Ramis.

Quico Sabaté

Va defensar sempre les idees anarcosindicalistes. De fet, va afiliar-se de ben jove a la CNT i ja es va pronunciar contra el govern conservador de la II República. Després, va acabar la Guerra Civil a la Columna Durruti, durant aquest període, però, Sabaté va tenir problemes amb els representants d'ideologia comunista. En perdre la Guerra, va exiliar-se a França, des d'on va continuar la lluita d'oposició al règim franquista, tant amb el maquis com amb sabotatges i actes de guerrilla urbana en sòl espanyol.L'anarquista havia estat qualificat pel règim com una de les persones més perilloses.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid