Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
El pare d'un dels detinguts a Gràcia fa 10 anys fa una denúncia en vídeo sobre la impunitat policial

Uns nous vídeos denuncien la impunitat policial i es pregunta si "Sis armaris, sis energúmens disfressats amb uniforme necessiten... necessiten trencar-li els llavis, deixar-li marcat el cos, l'han de tirar per les escales...?"

24/01/2015 Drets i Llibertats

Carles Zayas, el pare d'un dels joves agredits per la policia ha denunciat en vídeo l'estat físic en què va quedar el seu fill després de la passilla rebuda a comissaria. En el seu testimoni penjat al Youtube també recorda que la projecció de "Ciutat morta" ha contribuït a què els fets que van patir el seu fill i altres joves tornin a ser actualitat, i que gràcies a això es torni a reclamar justícia sobre aquells fets.

Una denúncia viral davant la impunitat

En el seu testimoni el pare d'un dels tres joves detinguts fa 10 anys a Gràcia deixa ben clar que ni tan sols caldria una investigació en casos de maltractament evidents com els que van patir, perquè l'estat físic dels joves en sortir de comissaria posava de manifest que havien rebut cops, puntades i altres agressions físiques.

Sobre "les tortures i la impunitat policial" exposa que se sent indignat davant casos com aquests, en què les autoritats i responsables políticis "repeteixen constantment" que si hi ha hagut casos de vulneració dels drets i delictes per part de la policia es poden investigar, però que és quasi impossible que la denúncia proposperi, ja que els agents implicats en casos de tortura resten encoberts, i els responsables polítics, judicials i de la policia amaguen les seves identitats o número de placa.

"Els informes semblen fotocòpies dels anteriors..."

També apunta que als "cuartos tenebrosos" de les comissaries és impossible aconseguir cap testimoni que faci possible una denúncia, que sempre són arxivades. En aquest sentit, quant als informes forenses que haurien de prevenir els casos de tortura, apunta que "els informes semblen fotocòpies dels anteriors... vull dir..(que sempre al·leguen) danys produïts en el forcejeo."

La indignació del pare s'expressa amb la pregunta "Sis armaris, sis energúmens disfressats amb uniforme necessiten... necessiten trencar-li els llavis, deixar-li marcat el cos, l'han de tirar per les escales...?" I es planteja si "Deuen disfrutar fent-ho, perquè és gratuït." 

Zayas conclou que "si investiguessin el perfil d'aquestes persones" (referint-se als agents assenyalats com a torturadors) ens evitaríem moltes coses", però constata que "no es fa, no sé per què?"

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid