Alternatives reals
El model territorial de Mallorca a debat en un documental

Alternatives davant un panorama més demolidor del que els mitjans de comunicació i el poder institucional ens explica.

30/01/2015 Territori

CineCiutat de Palma va acollir dimecres passat la presentació del documental "Illes de futur II. Experiències de resiliència a Mallorca" després de l'èxit de la primera part del documental, estrenat el 2013.

El documental realitzat per Ariadna Relea i produït per "Avanç filmacions educatives" presenta 6 noves històries de persones i col·lectius que participen en iniciatives amb un alt impacte resilient que ofereixen alternatives reals i projecten un model de producció, relació social, consum, alimentació i, en general, de forma de vida.

El reportatge dinematogràfic explica les experiències d'empreses com Ekomind o Pep Lemon; iniciatives socials com la PAH (Plataforma d'afectats per la hipoteca), CineCiutat i l'Objecció fiscal; o la medicina tradicional i alternativa de la mà del metge homeòpata Carles Amengual.

"Illes de futur I. Experiències de resiliència a Mallorca"

El passat 18 de gener es va presentar al Club Diario de Mallorca el primer lliurament del documental "Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca". 

L’expectativa creada en aquell moment va coincidir amb els desitjos de molts ciutadans d’identificar quines són les oportunitats reals d’aprofitar experiències en el nostre voltant que projectin un nou model de producció, d’educació, de relació social, d’alimentació i en general de viure.

El documental dóna a conèixer cinc històries reals de persones i col·lectius que participen en iniciatives d’un alt impacte resilient, i ofereixen alternatives davant un panorama més demolidor del que els mitjans de comunicació i el poder institucional ens explica.

¨Som energia¨ o la cooperativa ¨Això és vida¨ són alguns dels exemples que s’expliquen, en un audiovisuals d’un format d’uns 5 minuts, quin és el seu origen i quina és la forma en què els seus participants s’impliquen.

“ A Mallorca no existeix un pla B. El pla A és el turisme i si aquest falla, això és molt perillós¨ Amb aquesta contundència el documental explica com d’una manera pràctica qualsevol ciutadà pot incorporar-se en la seva vida a generar un futur més sostenible i solidari.

La iniciativa d’Avanç coincideix també amb la necessitat donar visibilitat a aquestes experiències i aprofitar el nou panorama de les tecnologies i les xarxes socials per multiplicar l’efecte comunicatiu que abans estava monopolitzat pels mitjans de comunicació tradicionals.

Paral·lelament cobreix una necessitat imperant de generar continguts rellevants i atractius que coincideix amb els nous format d’informació i d’espais on les persones accedeixen a nous coneixements.

L’associació Avanç filmacions educatives  ha treballat durant 15 anys en la producció de continguts audiovisuals, majoritàriament en temàtiques de cooperació internacional.