Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LABORAL
Un jutge condemna a Uralita per la mort de la dona d'un empleat

L'home va treballar durant 29 anys a la fàbrica de Rocalla a Castelldefels, que va ser absorbida per Uralita 12 anys després que aquest deixés l'empresa. La companyia no es va encarregar del rentat de la roba de treball durant aquest temps, tot i que l'autoritat laboral i la Inspecció de Treball l'hi van requerir en diferents ocasions.

04/12/2014 Laboral

El Jutjat del Social número 14 de Barcelona ha considerat provat que el mesioteloma metastàsic que va provocar la mort (el 2011) de la víctima va tenir com a origen la inhalació de fibres d'amiant adherides a la roba del seu marit.  Uralita no va complir amb l'obligació d'habilitar dues taquilles per empleat per mantenir les vestimentes laborals separades de les de carrer ja que el treballador portava les seves peces a casa, on la seva dona les rentava. Uralita, que ha recorregut aquesta sentència, lliura en aquests moments una altra batalla en un jutjat de Madrid contra 43 veïns de Cerdanyola del Vallès. Els demandants exigeixen a l'empresa una indemnització per les patologies relacionades amb l'amiant que pateixen 21 persones que no tenien relació laboral amb la companyia

Es tracta de la primera sentència favorable a una víctima passiva a Catalunya, segons ha informat aquest dimecres el despatx d'advocats Col·lectiu Ronda. El jutge de Barcelona ha condemnat el fabricant de materials de construcció a indemnitzar amb 86.276 euros a l'antic empleat per la mort de la seva dona.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid