Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condicions laborals
Pensionistes i Jubilats de Mallorca denuncien "la sobreexplotació esclavista"

La Plataforma d'associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca convoquen un concentració dia 16 de desembre davant del Parlament a Palma

09/12/2014 Drets i Llibertats

En roda de premsa celbrada avui davant el Parlament Balear, en el carrer de Palau Reial de Palma, els membres de la Plataforma d'associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, vestits de siurell, han comunicat que reprenien la denúncia que feren el 20 de setemebre quan s'encadenaren al Palau de Congressos.

La denúncia era, i és, contra la sobreexplotació esclavista de molts de treballadors, obligats a fer moltes més hores de les que cobren, uns, i/o obligats a fer hores en negre amb una retribució baixíssima per hora treballada, a molts d'àmbits laborals però especialment a l'hostaleria. I també hi denunciaven que aquestes condicions semi-esclaves de treball incidien negativament en els fons de pensions, en la viabilitat de les pensions públiques. La denúnica adreçada als polítics que governen, era, i és: "ESCLAVISTES I MENTIDERS" , això deien les pancartes que penjaren al Palau de Congressos dia 20 de setembre, i això deien els cartells que mostraven avui.

La visualització d'avui no era un encadenament eren uns vestits de siurell, amb teles blanques i retxes de colors verd i vermell, vestits que han elegit perquè els siurells malllorquins eren i són juguetes del poble ras, juguetes de fang i calç, l'origen dels quals s'hauria de cercar, probablement, entre els treballadors més en precari de fa més de cinc-cents anys i entre els descendents d'esclaus d'aquella època, i l'han triat per evidenciar que, a més de protestar contra la incidència negativa sobre les pensions de les condicions precàries de treball, tamb´ñe protesten en solidaritat amb els treballadors sotmesos a les esmentades i indignants condicions semiesclaves a les que una mala gent sense escrúpols condemna bona part del nostre poble.

Han comunicat que avui l'acció era per denunciar-ho a la premsa i per a convocar, per a dimarts qui vé, dia 16 de desembre, una concentració allà mateix, al carrer de Palau Reial a Palma, davant el Parlament Balear, de tota la gent que es vulgui afegir a denunciar uns fets que, de tan intolerables com són, gairebé semblen mentida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid