Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP denuncia l'operació policial contra el moviment llibertari català

 La formació fa una crida a participar a la mobilització convocada per aquesta tarda per denunciar l'operació repressiva d'avui i a la concentració convocada dissabte 20 de desembre a la plaça Universitat en contra de la "Llei Mordassa".

16/12/2014 Drets i Llibertats

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat, en un comunicat, l'operació policial d'avui contra el moviment llibertari català i volem expressar la nostra solidaritat amb les persones afectades per aquesta operació i els ateneus assaltats per la policia, més encara quan es fa des d'un tribunal d'excepció com l'Audiència Nacional, detenint primer i cercant proves després –llibres, llibretes i ordinadors– i sota l'aplicació de la legislació especial antiterrorista.

La CUP alerta de la deriva lliberticida i de la degradació de drets, llibertats i garanties fonamentals a l'Estat espanyol. Operacions com les d'avui contra el moviment llibertari, la detenció ahir de la jove independentista basca Jone Amezagaren o la llei de seguretat ciutadana, més coneguda com a «Llei Mordassa», són exemples d'aquesta perillosa regressió que criminalitzi la protesta social, estigmatitza la dissidència llibertària i retalla llibertats civils.

Altrament, la CUP vol recordar que no és la primera vegada que sota el terme genèric i espectacular de "terrorisme anarquista" –impulsat el 2001 pel ministre Mayor Oreja– es produeixen actuacions repressives que després queden en no-res. En aquest sentit, cal recordar especialment el muntatge policial contra la gironina Núria Pórtulas. Detinguda sota els mateixos titulars pels Mossos d'Esquadra, va estar empresonada injustament quatre mesos i va resultar finalment absolta. En aquest sentit, sol·licita també als mitjans de comunicació rigor i deontologia a l'hora d'emprar titulars tendenciosos i alarmistes nascuts de despatxos policials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid