Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els 16 activistes de Cofrents absolts dels delictes de desordres públics i lesions

El fotoperiodista independent Pedro Armestre, absolt de tots els càrrecs

17/12/2014 Drets i Llibertats

Greenpeace celebra l'absolució dels 17 de Cofrents després de fer-se pública la sentència dictada pel Jutjat penal número 11 de València pel judici als 16 activistes i un fotoperiodista independent.

En ella s'absol dels delictes de desordres públics i lesions als 16 activistes i s'absol de tots els delictes al fotoperiodista independent Pedro Armestre. L'únic delicte que recull la sentència pels 16 activistes és el de danys a la central pel trencament de la tanca i altres danys menors. Se'ls condemna a pagar 2.232 euros pel trencament d'aquesta tanca més una pena de multa de sis mesos amb una quota diària de sis euros, que ascendeix a un total de 17.280 euros. Això significa que la multa inicial sol·licitada per Iberdrola i les acusacions de 357.371 euros es rebaixa fins a 19.512 euros.

“La sentència ha deixat clar que han estat en va els intents de criminalitzar la protesta pacífica i l'activisme ecologista. Demostra que la protesta en la central nuclear de Cofrents va ser sempre pacífica i que mai es va danyar a ningú”, ha declarat Mario Rodríguez, director de Greenpeace Espanya. “No van a poder callar ni amb amenaces de multes milionàries, ni amb amenaces de presó. Tenim a la nostra esquena més de 40 anys d'activisme pacífic pel medi ambient i continuarem amb la nostra labor”.

En el cas del fotoperiodista independent Pedro Armestre l'absolució dels càrrecs és total. L'organització declara públicament la satisfacció davant aquesta decisió, ja que reflecteix el respecte pel dret a la informació independent i pels professionals de la informació que exerceixen de testimonis i altaveus dels fets.

“Iberdrola reclamava una indemnització milionària però la sentència deixa clar que els acusats el que pretenien era protestar contra l'energia nuclear i donar repercussió pública i social al risc que suposa l'ampliació de la seva vida útil, ha declarat José Manuel Marraco.

La sentència no és ferma i s'obre un termini de deu dies en el qual qualsevol de la parts podrà interposar recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial.

Greenpeace vol agrair els milers de suports que han arribat des de tots els punts del planeta a través de les xarxes socials per recolzar als 17 de Cofrents així com a les gairebé 200 organitzacions i personalitats que han recolzat públicament als activistes i al fotoperiodista.

El 15 de febrer de 2011, els 16 activistes van realitzar una acció de protesta pacífica en la central nuclear de Cofrents. Van pintar “PERILL NUCLEAR” sobre una de les torres de refrigeració, i per això s'enfrontaven a possibles penes de dos anys i vuit mesos de presó, així com a una multa i indemnitzacions de gairebé 360.000 euros per Greenpeace com a presumpte responsable civil subsidiari. Pedro Armestre s'exposava a les mateixes penes que els activistes.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid