Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SOLIDARITAT
Solidaritat amb Leonard Peltier

El proper divendres 28 de novembre a partir de les 17:30, Barcelona i Milà recordaran la tragèdia del riu Sand Creek i demanaran l'alliberament de l'indi americà Leonard Peltier en uns actes convocats pel Comitè de Solidaritat per la Llibertat de Leonard Peltier

27/11/2014 Drets i Llibertats
Leonard Peltier porta empresonat més de 35 anys Leonard Peltier porta empresonat més de 35 anys

El 29 novembre es celebren 150 anys d'una de les massacres més conegudes contra la població nativa dels Estats Units d'Amèrica, a la vora del riu Sand Creek i en què van morir més de 150 indígenes, majoritàriament dones nens i ancians. En record d'aquelles víctimes i "de tots els indígenes que van ser objecte d'extermini i en favor de la memòria, la justícia i la llibertat", el proper divendres 28 de novembre els Comitès de Solidaritat per la Llibertat de Leonard Peltier de les ciutats de Barcelona i Milà denunciaran aquells fets de 1864 i també que, encara avui, segueix empresonat un símbol per als drets humans dels pobles indígenes d'Amèrica: Leonard Peltier.

En dues places del barri de Gràcia a Barcelona (Plaça del Diamant a les 17: 30h i Plaça de la Vila de Gràcia a les 18: 30h) i davant del Consolat Nord-americà a Milà, a la mateixa hora i en connexió radiofònica, es denunciarà aquella tràgica història i totes les massacres del "home blanc" (Wichita, Wounded Knee ...). Serà també el moment de reclamar l'alliberament de l'activista nord-americà Leonard Peltier, condemnat sense proves el 1976 per l'assassinat de dos agents de l'FBI, i conegut com "el Nelson Mandela dels indis d'Amèrica del Nord".


A Barcelona, des del 6 de febrer passat el Comitè de Solidaritat per la Llibertat de Leonard Peltier protesta cada mes davant del Consolat dels Estats Units a Barcelona, reclamant la seva llibertat i la de tots els presos polítics d'USA (Mumia Abu-Jamal, lxs Move, etc.). El moviment en favor del seu alliberament segueix creixent, així com les peticions internacionals que se sumen a les ja formulades per Amnistia Internacional, Human Rights Watch, Nelson Mandela, Desmond Tutu, el Dalai Lama, Michail Gorbatxov, Rigoberta Menchú, Mare Teresa de Calcuta , Paul McCartney, Bruce Springsteen, Madonna i milers de persones de tot el món. Avui només una signatura del president Barak Obama pot alliberar Leonard Peltier i treure-li d'una presó on ha estat condemnat fins als 90 anys d'edat. El passat 12 de setembre, Peltier va complir a la presó 70 anys d'edat, més de 38 anys de dur tancament i malalt, pel que la seva alliberament es converteix també en una qüestió de drets humans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid