Sanitat pública
La Marea Blanca denuncia que CiU utilitza les institucions per avalar la privatització

Preveuen que la marxa de dissabte serà multitudinària apel·larà al Govern a no aprovar el consorci sanitari i garantir la integritat de l'Institut Català de la Salut.

27/11/2014 Salut

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha irromput aquest matí al ple de la Diputació de Lleida per denunciar que la classe política lleidatana està utilitzant les institucions d'esquena a la majoria d'usuaris i treballadors, sotmetent-se a un consorci que és una eina ideològica i no tècnica com estan volent justificar. En la lectura feta a l'inici del ple s'ha destacat que el consorci cerca evitar controls parlamentaris i escaparà, en allò substancial, al dret públic. Per la Marea aquestes són les úniques garanties de poder avançar cap a la plena titularitat, universalitat, gratuïtat i repecte als treballadors de la sanitat pública.

Aquesta tarda, davant del Departament de Salut a Lleida la Marea farà una roda de premsa per informar de les darreres novetats de la manifestació de dissabte vinent, que preveuen massiva, i faran una acció simbòlica. La marxa començarà a les 18h a Ricard Vinyes i apel·larà al Govern  a no aprovar el consorci sanitari i garantir la integritat de l'Institut Català de la Salut.