Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
eleccions "constituents"
La CUP fa una crida a constituir una candidatura àmplia d'esquerres i independentista

La formació independentista treballa per aplegar persones, organitzacions i espais polítics i socials en aquesta candidatura  per afrontar unes eleccions de caràcter constituent

22/11/2014 Política
Marc Sallas i Joan Teran, membres del Secretariat Nacional de la CUP Marc Sallas i Joan Teran, membres del Secretariat Nacional de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet una crida avui a la constitució d'una candidatura amplia per afrontar les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La CUP, que ha fet aquesta crida des de Perpinyà, on avui s'ha reunit el seu Consell Polític, entén que després de la consulta del 9 de novembre, que dóna per esgotada la legislatura, cal articular una candidatura àmplia per afrontar una ruptura amb l'estat i l'obertura d'un procés constituent i popular, orientada a disputar l'hegemonia al sobiranisme conservador i a l'estatalisme immobilista.

A grans trets, la CUP ha volgut subratllar dos dels principals elements que connecten amb les crides i propostes orientades a la creació d'una àmplia llista de ruptura de cara a les properes eleccions.

Per una banda, les crisis nacional, socioeconòmica i democràtica, i les àmplies mobilitzacions socials que han tingut lloc en els darrers anys han contribuït a l’arrelament i la projecció de propostes de ruptura amb el model institucional, econòmic, social i cultural arreu del territori. Aquestes propostes expressen una voluntat de canvi polític i social que entenem que és àmpliament compartida per la societat catalana.

Per l'altra, després del 9N, i davant la negativa de l’estat a permetre l’expressió de la voluntat popular en condicions de plena normalitat, les properes eleccions al Parlament de Catalunya ofereixen una oportunitat per articular una majoria favorable a donar passes unilaterals cap a la ruptura de l'estat espanyol, l'articulació dels Països Catalans, la ruptura amb la dictadura de la troika i del deute i l’inici d’un procés constituent que materialitzi aquesta voluntat de canvi polític i social.

En aquesta línia la CUP porta setmanes treballant i intercanviant propostes amb diferents organitzacions, sectors populars i persones significatives del país per tal de donar forma a aquesta candidatura, una llista del poble que ha de permetre que les classes populars es posin al capdavant de les ruptures necessàries. En aquest sentit, la CUP convocarà conjuntament una primera reunió de treball els propers dies oberta a tots aquells agents disposats a assumir un programa de ruptura en clau nacional, social i democràtica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid